VINKASSEN

Okt

‘21

Sommelier

Mads Lindgren

Denne uges kasse byder på både klassiske og lidt anderledes vine. Der er skønne bobler fra spanien, en super saftig og elegant frugtbombe fra Frankrig og så lidt mere efterårs agtige vine fra Piemonte, Ribera del Duero og så en herlig terroir klassiker fra Tenerife. 

1 fl.
7 Fuentes
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Suertes del Marques
Tenerife
Spanien
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 199

Om Vinen

90% Listan Negro og 10% Trousseau fra forskellige små marker med i gennemsnit 100 år gamle vinstokke, dyrket biodynamisk. Dette er Suertes del Marques' visitkort, der skal vise husets stil og ikke mindst det ekstreme og unikke terroir der findes her. Gæret på det naturlige gær i cementtanke og ca. 40% af vinen er lagret i gamle 500 liters egetræsfade fra Bourgogne. Brugen af svovl er på et absolut minimum, ca. 25-30 mg/l og vinen er ikke filtreret. Let naturpræget syrlig frugt i aromaen med nuancer af bl.a. rabarber, skovbær, timian og peber. Smagen er utrolig saftig med en ren rød frugt og krydrede nuancer. Utrolig levende og charmerende vin der er perfekt som saftig hyggevin eller f.eks. til tatar, fjerkræ eller lyst kød. Vi anbefaler at servere vinen ved 13-14 grader.

Om Producenten

Grundlagt i 2006 af Francisco Garcia og hans to sønner Francisco og Jonatan. Beliggende på den nordlige del af Tenerife tæt ved Puerto de la Cruz, hvor de 9 hektar fordelt på 21 små marker er kraftigt påvirket af de kølige Alisio-vinde. Markerne består stort set udelukkende af +90 år gamle trenzado dyrkede med Listan Blanco, Lista Negro og Tintilla (Trousseau) - og alle 9 hektar dyrkes biodynamisk. Undergrunden og jordbunden her er ekstremt rig på vulkansk og mineralsk materiale. Filosofien i kælderen er at blande sig så lidt som muligt, dvs. gæring i ståltanke eller cementtanke (altid kun naturgær) og lagring i 500 liters, eller større egetræsfade, fra bødkere i Bourgogne samt at brugen af svovl er på et absolut minimum (25-30 mg/l) . Suertes del Marques er allerede i en liga for sig på Tenerife, og er blandt de mest omtalte vine fra Spanien i de seneste år. Unikke vine med stor personlighed.

1 fl.
Barbera d' Alba
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Pio Cesare
Piemonte
Italien
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 229

Om Vinen

Her er den så, Pio Cesares pragteksempel på, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan lave seriøs og kompleks madvin på Barbera-druen! Vinen er lavet på en blanding af de bedste Barbera-druer fra vinhusets marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og vinen har i kælderen gennemgået en temperaturstyret gæring med 15 dages forlænget skindkontakt for at udtrække ekstra dybde og tannin. Derpå er 70% af vinen hældt på store franske egetræsfade og de resterende 30% på små franske 225-liters barriques til lagring i 12 måneder. I glasset fremstår den endelige vin med en næsten blækfarvet intensitet og udsender derfra en flot duft af bl.a. violer, ribs, brombær, engelsk lakrids og ristede kakaobønder. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, som giver en skøn præcision, saftighed og balance.

Om Producenten

Pio Cesare er grundlagt i 1881 af vinmageren af samme navn, som med sit dedikerede arbejde og store tro på potentialet i Barolo, Barbaresco og Barbera har stor ære i Piemontes stigende berømmelse. Ejerskabet er siden da forblevet på familiens hænder, og det samme gælder deres store passion for hele tiden at søge nye og bedre løsninger i kælder og mark. Under ledelse af Pio Cesares oldebarn, Pio Boffa, ejer vinhuset således nu over 50 hektar vinmarker i nogle af de allermest eftertragtede områder. F.eks. anses vinmarken "Ornato" i Barolo-regionen og vinmarken "Il Bricco" i Barberesco for at være blandt de absolut bedste inden for deres respektive appellationer. Det samme kan man heldigvis sige om deres vine, og med Boffas kyndige hånd er Pio Cesare for alvor trådt ind på den internationale vinscene - eksempelvis har vinhuset flere gange figureret på Wine Spectators Top 10 over verdens bedste vine!

1 fl.
Gamay Noir
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2019
Henry Fessy
Beaujolais
Frankrig
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 119

Om Vinen

100% Bæredygtig dyrkning, 100% Gamay, 100% autencitet! I næsen afslører vinen dermed en strålende rubinfarve og en frugtrig, intens næse af syltede mørke frugter, mirabeller og jordbær kombineret perfekt med de subtile toner af sort peber og skovbund. På ganen er frugten mere rød med en dejlig friskhed og en herligt afrundet struktur, der gør den nem og venlig at drikke, uden at der på nogen måde er grund til at kede sig.

Om Producenten

Henry Fessy har marker i samtlige af Beaujolais' 10 cruer, og meget af frugten herfra optræder da også i denne vin, der er vinificeret i temperaturstyrede tanke for at holde køligheden og friskheden i hævd fra start til slut.

1 fl.
Cava Brut Ramiro II
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
-
Grandes Vinos y Viñedos S.A.
Penedes
Spanien
75 cl.
11.5%
Pris (1 fl.):
DKK 140

Om Vinen

Cava på Macabeo & Chardonnay dyrket økologisk i nordøstspanske Cariñena, der er garant for en høj kvalitet til meget fornuftige priser. Farven er gylden og delikat og ledsages af en flot aroma af intense æble- og pæretoner, lime og hvide blomsternoter. Mundfornemmelsen er frisk og frugtig med en flot velbalanceret syre og fine vedholdende bobler, der til sammen fortæller historien om en imødekommende og vellavet cava i flot balance. Perfekt som aperitif, hyggevin eller til mad som f.eks. skaldyr, sushi eller carpaccio.

Om Producenten

Grandes Vinos, herunder El Circo og et par andre serier kommer fra det lille område Cariñena, der lige syd for storbyen Zaragoza udmærker sig med et stort udvalg af forskellige jordbundstyper og mikroklimaer. Dermed findes der en stor variation mellem markerne, som desuden dyrkes i alt mellem 300 og 900 meters højde. Området egner sig således til dyrkning af et stort udvalg af druesorter, hvilket for udføres med stor succes. Således har Grandes Vinos i dag over 1/3 af alle Cariñenas vinmarker fordelt over hele områdets forskellige terroirs og er på den baggrund i stand til at producere gode vine i alle prisklasser. Nogle af markerne dyrkes økologisk og allesammen helt uden sprøjtemidler, som ganske enkelt ikke er så nødvendige i dette tørre klima. Grandes Vinos er dermed et godt eksempel på, hvorfor mange af verdens førende vinkritikere igen og igen har Spanien øverst på listen over vinlande, der leverer den bedste kvalitet til prisen.

2 fl.
Condado Teon, Crianza
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2016
Dominio di Queiron
Ribera del Duero
Spanien
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Klassisk og dog sjældent præcis Tempranillo fra det spanske højland! På nogle af de højeste marker i Ribera del Duero dyrkes relativt nyplantede Tempranillo-stokke som modsvar til områdets stigende temperaturer. Her i 900 meters højde mærkes det kontinentale klima således endnu mere ekstremt med kolde, blæsende nætter og til tider meget varme solbeskinnede dage, der dog fører lavere temperaturer med sig end i markerne nede i dalen. Uden at gå på kompromis med saft og kraft opnår den dybrøde, koncentrerede Condado de Teón derfor en frisk frugtsyre og en rank, fast struktur, der får vinen til at fremstå mere livlig og elegant end andet Ribera del Duero, vi kender til i samme prisleje. I vinhuset er alle klaserne fuldt afstilkede, og vinen hældes så til gæring i store, lukkede tanke. Herefter følger 12 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade og hernæst knap et års lagring i flasken inden frigivelse. Resultatet er en dyb, rubinrød vin med en blød og kompleks aroma af mørke, saftige kirsebær, brombær, frisk figen og ristede krydderier med både mokka, vanilje og læder fra fadlagringen. Smagen har en fin balance mellem intenistet og elegance. Tanninerne er faste men finpolerede, og den runde og venlige kropsfylde slutter saftigt og friskt med ansatsen fra den veltimede frugtsyre.

Om Producenten

Bodegaen har i fem generationer levet og åndet for vin. I dag laver de så noget af det bedste, vi har smagt til prisen i Rioja Baja (nu Rioja Oriental). Her ved Ebro-flodens vestlige bred fortsætter Raquel, Rubén og Maria Pérez Cuevas i dag deres far Gabriels arbejde med hele tiden at lære af fortiden for bedre at kunne møde fremtiden og ikke mindst nuet. Det er en vigtig tilgang i familiens mange marker: Mens vinproduktion denne del af regionen typisk er meget afhængig af kontrakter med vindyrkerne, har Pérez Cuevas-familien nemlig længe set fidusen i at investere i køb af egen jord og vinstokke.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER