VINKASSEN

Aug

‘17

Sommelier

Carsten Cesar

Carsten Cesar begyndte sin karriere på Kadeau, hvor han arbejdede 7 år i alt - i starten på Bornholm og derefter i København. Efterfølgende blev han chefsommelier på restaurant Taller, da de åbnede i Tordenskjoldsgade. Senest er det Formel B, som har været omdrejningpunktet for Carsten, hvor han har arbejdet i et års tid og hvor han i dag er restaurantchef og sommelier. 

”August måned er for mig lig med grill i gården med gode venner og i hyggelige omgivelser - én knap mere åbnet i skjorten, end resten af året, og afslappet stemning. Derfor er der heller ikke komplekse vine med i denne vinkasse. Derimod har jeg fokuseret på bordvine, der er lige til at drikke, og som passer godt til august måneds sommervarme. Vinene og druerne er inspireret af den spontanitet jeg forbinder med August. Typisk har man lyst til en flaske rosé eller en flaske frisk tør riesling, når man sidder i solen på terrassen, somkan hives direkte ud af køleskabet. Derfor er vinene også lette og nemme at gå til - meget imødekommende og tilgængelige i deres ungdom. Vinkassen indholder også min mine to favoritdruer, riesling og barbera. De to druer er oftest let tilgængelige for alle, og derfor også gode vine at gøre sine venner glade med. I mange tilfælde er vinene ikke for kompliceret, men kan give stor drikkeglæde på terrassen og ofte også i restauranten i samspil med det rigtige mad.” 

Vinoplevelsen du aldrig glemmer:

Jeg har været heldig at arbejde på nogle rigtig gode restauranter i København, og i den forbindelse smager man rigtig god og ofte stor vin. Men én vinoplevelse jeg aldrig glemmer var i ydmyge omgivelser på Kadeau Bornholm. Vi havde haft en fransk blogger og god ven på besøg, og vi havde fået lidt indenbords til sidst. Vi sad på terrassen en mild augustaften, og bølgerne brusede stille ved havet lige nedenfor restauranten. Vi drak David Léclapart L'Apôtre 2008 imens musikken, naturen og selskabet gik op i en højere enhed.

Vinområdet du foretrækker for tiden:

Jeg er en meget humørbaseret vindrikker, og hvad jeg har lyst til kommer meget an på øjeblikket og de mennesker, jeg skal drikke vinen med. For tiden drikker jeg en del mousserende vin, ofte champagne. Hvert år når det bliver varmere i vejret, drikker jeg altid flere bobler og lige nu er det champagne, der bliver drukket mest af. Altid uden for meget dosage.  

Vinbaren du altid vender tilbage til:

Hvis jeg vil drikke et glas vin, hvor jeg ved at betjeningen er kyndig, ventetiden lille og vinen er god, tager jeg altid på Den Vandrette på Havnegade.

1 fl.
Øko Cava Brut Reserva
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
-
Sumarroca
Penedès
Spanien
75 cl.
11.5%
Pris (1 fl.):
DKK 109.95

Om Vinen

Sumarrocas første økologisk dyrkede Cava. Cava Brut Reserva er en ideel fest- og aperitifvin i den intense, indsmigrende stil, som kendetegner alle Sumarrocas cava-vine. Vinen byder på en intens næse af blomster og tørret figen. Smagen er tilpas tør og med den fineste mousse man kan ønske sig. Eftersmagen er behageligt cremet. En skøn cava i en ambitiøs stil, som vil glæde selv den mest kræsne champagnekender.

Om Producenten

Familien Sumarroca råder over 450 hektar vinstokke plantet i en kalkholdig jord, som giver druer med en bemærkelsesværdig intensitet og mineralitet. I kælderen stiler man kompromisløst efter topkvalitet, og blandt andet sørger man for at alle husets Cava-vine holder seks atmosfærers tryk og ikke kun de fire, som loven foreskriver. Druernes kvalitet og det høje tryk i flasken bevirker, at Sumarrocas Cava kan være særdeles svær at skelne fra "ægte" Champagne fra Champagne- distriktet.

1 fl.
MC Riesling Øko
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2015
Müller-Catoir
Pfalz
Tyskland
75 cl.
12%
Pris (1 fl.):
DKK 134.95

Om Vinen

Dette er Müller-Catoirs "visitkort", en knasende sprød og lækker Riesling som er lavet, så man får lyst til at smage de andre vine fra vingården.Vinen har en raffineret, lysegylden farve med en elegant bouquet af limefrugt, citrus og grønne æbler. Smagen er frugtrig og tindrende frisk med en dejlig mineralitet.

Om Producenten

Müller-Catoir er ubestridt en af Tysklands bedste og historiske producenter. Vingården i Haardt i Pfalz har været i samme families eje siden 1744, og det er i dag 9. generation der har taget over i skikkelse af Philipp David Catoir. Den meget talentfulde winemaker Martin Franzen, som tidligere har arbejdet på bl.a. Schlossgut Diel, overtog i 2001 det tunge ansvar fra legenden Hans-Günther Schwarz. Vingården er kendt for barberblade skarpe og præcise Rieslinger med potentiale til et langt liv i kælderen. Philipp Catoir er meget fokuseret på at hvert terroirs særpæg og mineralitet skal træde frem i de enkelte vine.

1 fl.
La Tour de l´Evêque Rosé Øko
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Ch. L.T. de l´Evêque
Provence
Frankrig
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 119.95

Om Vinen

Meget elegant og feminin rosé. Farven er lysere end laksefavet. Bouqueten er frugtig og luftig med strejf ar røde blomster, lidt krydderi, smagen er superfrisk og elegant og sprød.

Om Producenten

Dette maleriske Provenceslot ligger i Var tæt på byen Pierrefeu mellem Hyères og Toulon omgivet af smukke højdedrag, Les Maurettes. Familien Sumeire overtog slottet i 1958, men er ud af en gammel vinavlerfamilie, som har dyrket vin i Provence tilbage til 1800 tallet. Selve slottet kan føre sin historie tilbage til Middelalderen, og var ærkebiskoppen af Toulons sommerresidens. Det kaldes også Château La Tour Saint Anne. Régine Sumeire er en karismatisk personlighed i Provence, og en passioneret kok, som har skrevet flere kogebøger. Hun kalder sig selv for "Vigneronne et Gourmande". Nogle lokale kalder hende dronningen af Saint-Tropez.

1 fl.
Barbera d´Alba Øko
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2015
Trediberri
Piemonte
Italien
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 119.95

Om Vinen

Trediberris Barbera d'Alba lagres ikke på egetræsfade. Her drejer det sig om dejlig frugt, friskhed og vinøsitet. Duften er fuld af røde kirsebær, hindbær, krydderier og blomster. Vinen er ikke fed eller overmoden men dejlig saftig og frisk med masser af bærfrugt. En herlig uprætentiøs og saftig rødvin perfekt til at blive nydt med venner til gode enkle retter.

Om Producenten

Barolo producenten Trediberris produktion er så lille, at de kan kategoriseres som super boutique producent. Bag Trediberri står Federico Oberto - respekteret vinmager hos den berømte producent Renato Ratti i 40 år - og hans søn Nicola i samarbejde med Vladimiro Rambaldi bankmand og vinsamler. De 3 partneres vingård ligger i Berri, en lille landsby i La Morra og deraf navnet Trediberri: de tre fra Berri. Vingården blev etableret i 2008 da Nicola Oberto besluttede at ende sin karriere som børsmægler i London, og drog hjem til sin far Federico Oberto for at udleve drømmen om egen vingård.

1 fl.
Côtes du Rhône Øko
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2014
Domaines Amouriers
Rhone
Frankrig
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 119.95

Om Vinen

Domaine des Amouriers fremstiller en Côtes du Rhône, som kvalitetsmæssigt er grædefærdigt tæt på ejendommens Vacqueyras-vine. Vinen sammensættes af 85% Grenache og 15% Syrah fra ejendommens yngre vinstokke. Det store Grenache-indhold giver vinen en intens rød bærfrugt og en druens karakteristiske animalske karakter med noter af røget bacon. Smagen er kontant velsmagende med masser af moden bærfrugt og en god, blød fylde.

Om Producenten

De første vinmarker på vingården blev planet helt tilbage i 1928. Den moderne æra indledes med Jocelyn Chudzikiewicz i 1979, der var en kvalitetspioner i Vacqueyras, men døde desværre alt for tidligt i 1997 i et færdselsuheld. Familien Chudzikiewicz giftede sig oprindeligt ind i ejerskabet, som i dag viderføres af Joscelyns børn og winemaker Patrick Gras og familie.

1 fl.
Il Bacialé Barbera
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2013
Braida
Piemonte
Italien
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 134.95

Om Vinen

Den unikke "Il Bacialé" fremstilles af Barbera, Pinot Noir og en lille dosis Cabernet., og vinen tåler snildt sammenligning med Beaujolais Cru'er og lettere vine fra Côte de Beaune. Duften er Bourgogne-agtig finesserig med sine fine toner af hindbær, skovbund og mynte. Den elegante, lette smag nærmest danser på tungen, og er begavet med rigelige mængder appetitvækkende frisk frugt. Eftersmagen er middelfyldig og perfekt afrundet. En genial vin - prøv den eksempelvis let afkølet til grillet laks og hør de kulinariske engle synge!

Om Producenten

Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980'erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell'Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel "opskrift". Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera. Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som kommerciel drivkraft.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER