VINKASSEN

Jun

‘15

Sommelier

Vesterbro Vinklub

Udvalgte vine til at nyde hen over sommeren

1 fl.
Kubler Kintet Alsace
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2012
Dom. Paul Kubler
Alsace
Frankrig
75 cl.
12.6%
Pris (1 fl.):
DKK 129

Om Vinen

Kintet er husets Edelzwicker bestående af 25% Pinot Blanc, 25% Sylvaner, 25% Pinot Noir, 15% Riesling og 10% Gewurztraminer fra vinstokke, der er 30 år gamle. Farven er bleg-gul med grønne reflekser. I næsen finder man citrusfrugter med et strejf af eksotiske frugter. Smagen er frugtrig med en god frisk syre.

Om Producenten

Vinhuset Paul Kubler drives i dag af tredje generation Kubler, Philippe Kubler, siden familien overtog vingården i 1947. Vingården er på 9 ha. og ligger i Soultzmatt i det sydlige Alsace. Philippe er en ung og visionær vinmager som har ændret husets stil til den mere "tørre" stil. Han er en ydmyg mand: "Jeg laver vin, som jeg synes Alsace-vin skal smage", siger han og bliver lykkelig, når han bekræftes heri af tilfredse kunder. Bemærk navnet for her er en af fremtidens stjerner i Alsace!

1 fl.
Mouton Noir Knock on Wood
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2013
NW Wine Company
Oregon
USA
75 cl.
13.2%
Pris (1 fl.):
DKK 240

Om Vinen

Chardonnay fra vinmarker på skråningerne i det kølige Yamhill-Carlton AVA, Willamette Valley. Udelukkende rustfrit stål, lang kold gæring i næste to måneder og ingen malolaktisk gæring. Kølig aroma med nuancer af honningmelon, pære, knuste sten og citronskal. Smagen er saftig, ren, mineralsk og med en livlig frugtsyre der giver vinen en fantastisk friskhed. Perfekt til f.eks. moules mariniéres, grillet fisk eller lyst kød.

Om Producenten

Mouton Noir er startet i 2007 af André Hueston Mack, tidligere chefsommelier på The French Laundry i Californien og siden Per Se i New York. Det startede som et lille garageprojekt, der skulle forsyne små restauranter i New York med unikke vine fra Oregon. Mouton Noir drives som negociant, hvor André Hueston Mack køber druer fra små vinbønder i Oregon, som han har lært at kende gennem sine år som sommelier, hvor han konstant jagtede små unikke vine fra hele verden. I Europa har vinene indtil videre kun været tilgængelige på MonVinic i Barcelona, men nu kommer vinene til Danmark. Mouton Noir er også et livsstilsprojekt inspireret af bl.a. skateboarding, punk og hip hop, hvilket ses tydeligt i vinenes navne og etiketter.

3 fl.
Il Palagio Ignobile
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
3 stk.
2012
Az. Agr. Il Palagio
Toscana
Italien
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 120

Om Vinen

Lækker ny moderne vin fra Il Palagio ved Panzano i Chianti Classico. 80% Sangiovese og 20% Merlot fra Il Palagios økologisk dyrkede vinmarker. Lagret i franske egetræsfade. Herlig aroma med nuancer af kirsebær, jordbær, urter og let vanilje fra fadlagringen. Smagen har Sangiovese klassiske kirsebærpræg og friske syre, mens Merlot bidrager med en blød struktur og cremet frugt. Lækker alsidig vin der både kan bruges som hyggevin, men også i selskab med f.eks. pastaretter, pizza eller grillet kylling. Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader.

Om Producenten

Il Palagio er beliggende i hjertet af Toscana - mere præcist i den velkendte “gyldne dal” Conca d’Oro. Et område der er kendt i hele verden for sine smukke landskaber - og især for sin vidunderlige vin og olivenolie. Familien Piccini driver vingården som i alt har omkring 13 hektar jord, hvoraf de 3 ½ hektar er beplantet med oliventræer og resten med udvalgte vinstokke. Nogle af vinstokkene er plantet i Conca d’Oro og nogle i et området San Martino. Vinhuset producerer kun vin i små mængder og vinen er værdsat og efterspurgt af samlere. I de sidste par år har winemaker Marco Chellini taget føringen i vinfremstilling på Il Palagio.

3 fl.
Trapadis Rasteau Tradition
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
3 stk.
2012
Dom. du Trapadis
Rasteau
Frankrig
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 160

Om Vinen

70% Grenache, 10% Carignan, 10% Mourvèdre og 10% Syrah fra minimum 30 år gamle vinstokke i det lille område Rasteau. Som alle Trapadis marker dyrkes de efter økologisk forskrifter og hvad angår kompost anvender de bl.a. flere af de biodynamiske principper. Syrah gærer for sig selv pga. den tidligere modning i marken, resten gærer sammen og kun ved brug af det naturligt fremkomne gær på druerne. Vinen lagrer ca. 8 måneder i cementtanke inden den kommer på flaske. Rig og intens aroma med nuancer af bl.a. mørke bær, tobak, mørk chokolade og garrigue. Mørk og mineralsk frugt dominerer i smagen, der har en stor og fast struktur med markante tanniner i eftersmagen. Dette er vin der vokser i selskab med solid mad som f.eks. braiseret kød, bøf bearnaise eller måske en klassisk cassoulet. Serveres vinen i det selskab på tallerkenen, så er her en herlig rustik vinoplevelse.

Om Producenten

Domaine du Trapadis historie går helt tilbage til 1850, men siden 1996 har Helen Durand haft hele kontrollen over domainet. Domainet er beliggende i Rasteau, og drives økologisk. Domaine du Trapadis laver flotte vine med race og med stor respekt for områdets terroir. De har beplantet 23 hk og vinstokkene er i gennemsnit 35 år. Helen Durands fik allerede sit internationale gennembrud med årgang 1998, og er blevet rost til skyerne af både La Revue du Vin de France og Robert Parker, der kalder Helen Durand "one of the up and comming stars of Rasteau".

2 fl.
Pio Cesare Langhe Nebbiolo
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2011
Pio Cesare
Piemonte
Italien
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 286

Om Vinen

100% Nebbiolo fra Diano d'Alba, La Morra og Barolo. Gæring i temperaturkontrolleret ståltanke med 12 dages skindkontakt. Herefter lagres vinen 30 måneder på fransk eg. 20 % lagres i små bariques ( 225 liter) og 80 % i 2000 og 5000 liters fade. Fra starten byder aromaen på klassiske Nebbiolo dyder som rosmarin, tjære, gran og lidt vanilje fra fadet. I smagen er vinen saftig med noter af kirsebær, lakrids, svampe og orientalske krydderier. Viskositeten er i fornem balance med kølig frugt, perfekt afrundede tanniner og klassisk italiensk tørstof i eftersmagen. En flot vin til f.eks. grillet kød, lasagne eller andre klassiske italienske kødretter. Vinen kan med fordel iltes 2-3 timer før servering og gemmes op til 10 år fra høståret.

Om Producenten

Vingården blev grundlagt i 1881 af Pio Cesare som var blandt de første vinmagere i området til at producere og tro på det store potentiale i Barolo, Barbaresco og Barbera. Familiens konstante fokus på absolut højeste kvalitet har i den grad været med til at placere Piemonte på kortet over verdens bedste vinområder. Pio Cesare ejer i dag over 50 hektar vinmarker, der ligger i de mest eftertragtede områder. Vinmarken "Ornato" i Barolo-regionen og vinmarken "Il Bricco" i Barberesco-området anses for at være blandt områdets absolut bedste. Vingården styres i dag af 5. generation ved Pio Cesares oldebarn Pio Boffa. Under Pio Boffas kyndige hånd er Pio Cesare for alvor trådt ind på den internationale vinscene og har f.eks. flere gange været på Wine Spectators Top 10 over verdens bedste vine.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER