VINKASSEN

Apr

‘15

Sommelier

Vesterbro Vinklub

Dejlige vine til foråret

2 fl.
Zillinger Spring Break Rose
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2013
Weingut Herbert Zillinger
Weinviertel
Østrig
75 cl.
11.5%
Pris (1 fl.):
DKK 120

Om Vinen

100% Zweigelt. Fin og indbydende duft af røde bær. Smagen er saftig, med en god syre og masser af røde bær i eftersmagen. Dejlig frisk på ganen, denne vin er perfekt til salater og lette fiskeretter på terrassen om sommeren. Vi anbefaler at serverer vinen ved 8-10 grader.

Om Producenten

Traditionen for vinproduktion i familien Zillinger går tre generationer tilbage. Vingården er beliggende i det sydlige Ebenthal nord for Wien i vinregionen Weinviertel. Siden Herbert i 1998 kom retur fra ønologskolen i Klosterneuburg har han stået med ansvaret for husets vine. Stilen er rank, stringent og der er fokus på at skabe vine, der er nemme at nyde. Zillinger er altid garant for fantastisk pris/kvalitet forhold.

3 fl.
Colognole Chianti Rufina
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
3 stk.
2009
Az. Agr. Colognole
Toscana
Italien
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 140

Om Vinen

95% Sangiovese og 5% Colorino. Druerne vinificeres hver for sig og lagres herefter 12 måneder i slavonske egetræsfade. Først da blandes den færdige vin og tappes på flaske. Efter 6 måneder på flaske frigives vinen til markedet. Dyb rubinrød farve med karakteristisk bouquet af modne kirsebær, jordbær, tørrede krydderier og chokolade. I smagen er vinen intens og fyldig med en kølig frugt. Meget flot Chianti Rúfina der er et perfekt match til kalvesteg, perlehøns, pastaretter, grillmad samt mellemlagrede oste. Vinen kan gemmes op til 12 år fra høståret.

Om Producenten

Colognoles historie kan spores helt tilbage til 1982 hvor det første jord blev opkøbt i Rùfina delen af Chianti zonen. I dag har landbruget over 900 hektar jord, alle beliggende i Rùfina. Det er dog kun de 27 hektar der for alvor er interessante, det er nemlig her Colognole producerer nogle af Chiantis mest elegante vine. Siden 1990 hvor Contesa Gabriella overtog ansvaret for vinproduktionen, er der blevet investeret massivt i vinmarkerne. Gamle vinstokke er fjernet og erstattet med kloner af Sangiovese som passer bedre til det unikke terroir der er i Rùfina. Tilgangen af Andrea Giovannini som vinmager har været med til at give vinene den sidste finesse. Det nye Colognole fik sit gennembrud i Gambero Rosso 2008 med 2 røde glas til Chianti Riserva 2004.

3 fl.
Soucherie Anjou Rouge
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
3 stk.
2011
Château Soucherie
Loire
Frankrig
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 160

Om Vinen

90% Cabernet Franc og 10% Grolleau, hvor vinstokkene står i et terræn, der er meget rigt på grus og skiffer. Gæret på det naturlige gær og lagret ca. 8 måneder i store gamle egetræsfade. Klassisk Loire Cabernet Franc aroma med bl.a. hyldebær, ribs og urter. Smagen er præget af en meget mineralsk rød frugt og et urtet aftryk i eftersmagen. Herlig rustik rødvin der passer perfekt til f.eks fjerkræ med intens sauce. Vi anbefaler at servere vinen ved 13-14 grader.

Om Producenten

Château Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen mod floden Layon. Her lige syd for byen Angers og langs med Loire dalen finder man et unikt terroir for især Chenin Blanc, men også for Cabernet Franc i Anjou. I dag står Roger Beguinot i spidsen for Soucherie med den unge Thibaud Boudignon som ansvarlig for Soucheries overgang til 100% økologisk drift. De 36 hektar er hovedsageligt beliggende i Coteaux du Layon, Anjou og en smule i Savennieres. Château Soucherie hører i dag til den absolutte elite i dette lille kultområde.

2 fl.
Mouton Noir OPP Pinot Noir
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2013
NW Wine Company
Oregon
USA
75 cl.
13.4%
Pris (1 fl.):
DKK 260

Om Vinen

Hvor Naughty by Nature i 1991 rappede om Other People's "Property", så står det her for Other People's Pinot og skal ses som André Hueston Macks version af en Oregon Pinot Noir, der ikke skal koste en formue. 40% Roserock Vineyards-Eola-Amity Hills, 40% Hyland Vineyard-McMinnville AVA og 20% Kalita Vineyard-Yamhill-Carlton AVA. Gæret i ståltanke og lagret 10 måneder i franske egetræsfade (30% nye) fra Francois Freres, Seguin Moreau og Tonnellerie Vernou. Klassisk Oregon Pinot Noir aroma af lyse røde bær, krydderier og svampe. Smagen er saftig og pakket med granatæble, hindbær og let animalske nuancer. Dette er simpel Oregon Pinot Noir i ordets mest positive forstand og nydes bedst let afkølet ved 12-13 grader, enten som hyggevin eller f.eks. til fjerkræ og kalvekød, gerne med svampe.

Om Producenten

Mouton Noir er startet i 2007 af André Hueston Mack, tidligere chefsommelier på The French Laundry i Californien og siden Per Se i New York. Det startede som et lille garageprojekt, der skulle forsyne små restauranter i New York med unikke vine fra Oregon. Mouton Noir drives som negociant, hvor André Hueston Mack køber druer fra små vinbønder i Oregon, som han har lært at kende gennem sine år som sommelier, hvor han konstant jagtede små unikke vine fra hele verden. I Europa har vinene indtil videre kun været tilgængelige på MonVinic i Barcelona, men nu kommer vinene til Danmark. Mouton Noir er også et livsstilsprojekt inspireret af bl.a. skateboarding, punk og hip hop, hvilket ses tydeligt i vinenes navne og etiketter.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER