VINKASSEN

Nov

‘15

Sommelier

Philip Skovgaard

November måned er en rigtig efterårsmåned, nu er der ingen vej tilbage, sommeren er slut. I vinens verden betyder det traditionelt at man går fra lettere vine til vine med mere tyngde. Også maden bliver tungere vi går fra kolde sommerretter til mere tilberedte retter som ragouter.

Jeg holder meget af denne tid. Jeg voksede op i Montalcino i Toscana som ud over at lave udemærket vin også er et område der er kendt for deres vildsvinejagt. Vildsvinene dernede er rigtige vildsvin med næsten rødt kød og en klar vildtsmag som især er godt til pappardelle eller pici.

I november måned får jeg lyst til Maremma vine, sangiovese med lidt cabernet og merlot! Eller noget saftigt Rosso di Montalcino, måske god Barbaresco… bare det har karakter. De må godt gøre lidt ondt og være lidt sværere, have mere tannin og struktur end sommerens vine.

Vin og november måned passer godt sammen jo mere jeg tænker over det. Man sidder ikke længere udenfor og drikker hvidvin eller spritz, man går indendøre og smager på tingene.

Vinoplevelsen du aldrig glemmer?

1994 Sassicaia, 1982 Barbi, gammelt Massolino og meget meget mere på en kinesisk restaurant et godt stykke udenfor Malpensa kl tolv om natten. Et syret sted med en kæmpe vinkælder og en helt vildt fair prispolitik.

Vinområdet du foretrækker for tiden?

Etna, sicilien.

Vinbaren du altid kommer tilbage til?

Min egen, men det er arbejde. Ellers R-bar.

2 fl.
Costantino Grillo Aria
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2013
Costantino Agr. Azr.
Sicilien
Italien
75 cl.
12%
Pris (1 fl.):
DKK 139

Om Vinen

100% Grillo fra marker i Partinico og Monreale, rige på kalk og beliggende 5-600 meter over havets overflade. Maceration i 6 timer før forsigtigt pres og efterfølgende gæring i ståltanke. Flot ren strågul farve med grønlige reflekser. Duften åbner op med nuancer af bl.a. grape, fersken, ananas og saltede mandler. Markernes kølige beliggenhed fornemmes i smagen, der er frisk og mineralsk med nuancer af bl.a. citrusfrugt, mandel og mynte. Fantastisk vin i selskab med f.eks. grillet fisk, lyst kød, pastaretter og pizza. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

Om Producenten

Costantinos marker er placeret i den nordvestlige del af Sicilien, mellem 250 op til 600 meter over havets overflade og her modtager vinene en masse kølige vinde fra havet. Markerne er rige på ler, kalk og granit der er med til at give friske og mineralske vine. Her arbejdes økologisk i markerne, gæring ved det naturlige gær og generelt søges der efter at intervenere mindst muligt i processen fra mark til flaske. Costantino har de senere år placeret sig i toppen af hierarkiet på Sicilien, når det kommer til vine der er tro mod øens traditioner til særdeles fornuftige priser.

2 fl.
Il Palagio Ignobile
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2012
Az. Agr. Il Palagio
Toscana
Italien
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 120

Om Vinen

Lækker ny moderne vin fra Il Palagio ved Panzano i Chianti Classico. 80% Sangiovese og 20% Merlot fra Il Palagios økologisk dyrkede vinmarker. Lagret i franske egetræsfade. Herlig aroma med nuancer af kirsebær, jordbær, urter og let vanilje fra fadlagringen. Smagen har Sangiovese klassiske kirsebærpræg og friske syre, mens Merlot bidrager med en blød struktur og cremet frugt. Lækker alsidig vin der både kan bruges som hyggevin, men også i selskab med f.eks. pastaretter, pizza eller grillet kylling. Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader.

Om Producenten

Il Palagio er beliggende i hjertet af Toscana - mere præcist i den velkendte “gyldne dal” Conca d’Oro. Et område der er kendt i hele verden for sine smukke landskaber - og især for sin vidunderlige vin og olivenolie. Familien Piccini driver vingården som i alt har omkring 13 hektar jord, hvoraf de 3 ½ hektar er beplantet med oliventræer og resten med udvalgte vinstokke. Nogle af vinstokkene er plantet i Conca d’Oro og nogle i et området San Martino. Vinhuset producerer kun vin i små mængder og vinen er værdsat og efterspurgt af samlere. I de sidste par år har winemaker Marco Chellini taget føringen i vinfremstilling på Il Palagio.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER