VINKASSEN

Jan

‘16

Sommelier

Henrik Smidt Hansen

Årets mørkeste måned er også sidste måned hvor jægerne bl.a. må skyde fasanhane, kronhjort og råbuk, så mulighed for nogle gode aftener med vildt og rødvin. Flere og flere butikker gør det muligt at købe fersk vildt og det bør man udnytte. Tag f.eks. fasanhanen, her er brysterne nemme at gå til. De skal bare have fuld varme på panden med 3 minutter på den ene side, 2 minutter på den anden og trække 5 minutter under et klæde. Server f.eks. pommes anne, stegt kål, vildtsauce med ribsgele og evt. lidt svampe til.

I glasset ? Pinot Noir! Her er intet fedt at arbejde med, derfor undgår vi de alt for tanninrige vine. Pinot Noir fra New Zealand har elegancen som i Bourgogne, men den lidt mørkere frugt pga. de varmere dage i områder som f.eks. Central Otago og Martinborough. Jeg har også altid holdt af Syrah til vildt, men det skal være fra kolde områder og uden alt for meget fad, så druens naturlige krydrede element og vildtsmag skinner igennem. Her er der ingen vej udenom det nordlige Rhone, områder som Côte Rôtie, Saint-Joseph og Cornas laver nogle af verdens mest eftertragtede vine på Syrah.

Vinoplevelsen du aldrig glemmer?

Mit første besøg på Kaia-Kaipe i Spanien. Den lille restaurant på havnen i Getaria med et fantastisk vinkort. Vi sad to mand og drak bl.a. Selosse Initial, Vega Sicilia Unico, Charmes fra Lafon og Richebourg fra Meo-Camuzet. Aftenens vin var dog en helt fantastisk og perfekt moden Faustino Gran Reserva 1961, den stod til beskedne 15 euro på vinkortet….

Vinområdet du foretrækker for tiden?

Sierre de Gredos, Spanien 

Vinbaren du altid kommer tilbage til?

Ved Stranden 10, KBH K

2 fl.
Syrah de Pennautier
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2014
Ch. de Pennautier
Languedoc
Frankrig
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 91

Om Vinen

100% Syrah fra Château de Pennautiers marker i det sydlige Languedoc. Gæret og lagret i ståltanke for at beholde maksimal friskhed. Mørk rød, næsten lilla farve. Flot blød, varm og saftig Syrah med toner af brombær, hindbær og timian. Vinen er fyldig med bløde tanniner og en herlig frisk mineralsk eftersmag. Oplagt til f.eks. til grillet eller braiseret kød, pastaretter eller blot til hygge. Rigtig flot vin til prisen og oplagt til store som små selskaber. Vi anbefaler servering ved 15-17 grader.

Om Producenten

Det fantastiske slot, som er et historisk monument, er bygget under Louis XIII af Bernard de Pennautier, og har været i familien siden 1620. Vingården gennemgik en totalrenovering i 1960'erne, og de højeste dele at ejendommen er beplantet med vinstokke. De direkte arvinger af Pennautier-familien, Nicolas og Miren de Lorgeril, er den 10. generation af vinavlere siden boet blev grundlagt. Nicolas og Miren de Lorgeril overtog ansvaret for vinfremstillingen i 1987. Slottet ligger i hjertet af Cabardès appellation i Languedoc, og vinstokkene vokser på de solrige, forrevne bjergskråninger syd for Montagne Noire. Alle vinmarker ligger i en højde på 200 til 400 meter. Den fantastiske udsigt deroppe fra er yderst betagende! Du kan se hele den pyrenæiske bjergkæde mod syd, Massif Central mod nord, og den berømte by Carcassonne blot et par kilometer væk.

2 fl.
Wanaka Road
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2014
Mt. Edward Wines
Central Otago
New Zealand
75 cl.
13.8%
Pris (1 fl.):
DKK 239

Om Vinen

100% Pinot Noir der efter gæring lagrer 12 måneder på franske egetræsfade. Det unikke terroir i det kølige Central Otago skinner virkelig igennem Wanaka Road Pinot Noir. Duften fra glasset er pakket med nuancer af bl.a. friske urter, mørkerød bærfrugt og svampe. Smagen er intens med klassisk Pinot Noir-karakter i form af elegant rød frugt, velintegreret frugtsyre og en struktur, der holder vinen rank og smidig. Et flot match til f.eks. antipasta, fjerkræ, svamperisotto og grillet tun. Vi anbefaler at servere vinen ved ca. 14-15 grader. Mt. Edwards vinmarker dyrkes efter de biodynamiske principper. (93p i Decanter)

Om Producenten

Mount Edward er beliggende i Gibbston-regionen i Central Otago, ca. 25 kilometer øst for Queenstown. Central Otagos legendariske pioner indenfor Pinot Noir - Alan Brady - grundlagde vingården i 1997. Vingården er et personligt projekt og han ønsker kun at have en begrænset mængde særlig god Pinot Noir og Riesling, der reflekterer essensens af Otago-regionen. Vingården er omgivet af en smuk og storslået natur med både bjerge og søer. Den første Mount Edward vinmark - The Drumlin - ligger på den stejle bjergskråning ved siden af vingården og kræver hårdt arbejde og store visioner, de 30 graders hældning er en konstant påmindelse om, at intet godt kommer nemt. Alle vinmarker styres ved hjælp af Bio-Gro certificerede økologiske metoder og afspejler en traditionel og naturlig vindyrkning, som teamet på Mount Edward mener er afgørende for at kunne lave de allerbedste vine. Vingården drives i dag af de to partnere og vinmagere: Duncan Forsyth og John Buchanan. Mount Edwards vine er elsket over hele verden, lige fra Buckingham Palace i London til den berømte restaurant 'The French Laundry' i Napa Valley i Californien.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER