VINKASSEN

Dec

‘19

Sommelier

Vesterbro Vinklub

Vine til Julen!

1 fl.
Donna Marzia Primitivo
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Conti Zecca
Apulien
Italien
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 119

Om Vinen

Donna Marzia Primitivo er lavet på 85% primitivo, 10% Malvasia Nera og 5% Cabernet Sauvignon fra de 100 hektar marker omkring Salento i Puglia-regionen - helt nede ved hælen af den italienske "støvle". Den ligger først på ståltanke, og lagrer sidenhen over 12 måneder på cementtanke, hvilket sikrer en fantastisk fin balance, med (for dette område) beherskede 13% alkohol. Vinen har masser af moden frugt, noter af kirsebær og en smule vanille - altsammen pakket ind i en silkeblød struktur, som matcher godt til f.eks. rødt kød, oksekød fra grillen, pastaretter og modne oste. Den vil også være et suverænt valg til den danske julemiddag med andesteg.

Om Producenten

Zecca-familien har leveret vin fra den Syditalienske hæl til de nordlige himmelstrøg siden 1600-tallet. I 1935 stod et helt nyt vinhus klar, og de kunne påbegynde produktionen af kvalitetsvin som de første i Syditalien. I dag leverer de med mærket Donna Marzia flotte vine til exceptionelt skarpe priser, bl.a. den populære Primitivo, som passer perfekt til grillmaden om sommeren og til julemaden om vinteren!

2 fl.
Cotes du Rhone
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2017
Dom. Tourbillon
Rhône
Frankrig
75 cl.
14.5%
Pris (1 fl.):
DKK 120

Om Vinen

Saftig, ung og frisk Côtes du Rhône fra Tourbillon lavet på Grenache, Carignan og Syrah. I næsen frister kirsebær side om side med brombær, sydfranske krydderurter, peber og lakrids. På tungen er den rene smag mere tør og tæt med unge, let nappende tanniner og en umiddelbar frugtsyre, der med sin opkvikkende virkning også kalder på noget at spise dertil. Dermed kan Cuvée Grand-Père passende ledsages af både til stegt kylling, svin eller kalv, f.eks. med ratatouille og kartofler på siden. Vi anbefaler servering ved 14-16 grader.

Om Producenten

Spændende vinhus med den unge winemaker Benjamin Tourbillon (vigneron) som den store drivkraft, der i franske magasiner nævnes bedre end bl.a. Rayas og spås enorme muligheder fremover. Faderen er 3. generation og ejer bla. et hotel og en restaurant samt Frankrigs næststørste kirsebærproducent via 70 ha i Luberon-området, hvor de også har etableret et flot Showroom. Den nærmeste by er desuden kendt for sine mange antikvitetsforretninger, hvilket årligt er med til at lokke en million turister til egnen. Beslutningen om også at indlemme et vinhus i ejerskabet kom for et par år siden gennem hustruen som er 5. generation af vinproducenter i Gigondas. I dag har de 3,2 ha i Châteauneuf-du-Pape og i alt 33 ha i hele Rhône med en produktion på 1,6 millioner liter årligt men pt. kun ca. 150.000 flasker. Selve Domaine Tourbillons vinhus ligger i Plan de Dieu i den nordligste del af syd-Rhône. De køber brugte fade fra Romanee Conti og Château d'Yquem og har bla. samarbejde med skofirmaet Christian Louboutin. Vinene har en venlig elegance over sig og sælges til super priser. Her er ikke tale om tynd og stram Cotes du Rhône men om vin med høj smagsintensitet, sødmefuld frugt og høj alkohol, der med længder overgår supermarkedernes Chateuneuf til 150 kr. Derfra adskiller Tourbillon's egen Châteneanuf-du-Pape sig også med sit lysere, elegante og saftige præg, som gør sig super til mellemtunge hovedretter, især ved juletid.

1 fl.
Muriel Reserva
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2013
Bodegas Muriel
Rioja
Spanien
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 160

Om Vinen

Muriel Reserva 'Fincas de la Villa' 2013 er en helt klassisk, flot Rioja Reserva fra en af områdets mest kendte producenter. Vinen er baseret på 100% Tempranillo-druer, der vokser i Muriels kalkholdige marker i Rioja Alavesa og Rioja Alta tildyrket med minimum 30 år gamle vinstokke. I kælderen er klaserne afstilket og gæret i åbne kar med 15 dages forlænget maceration for at udtrække ekstra farve, tannin og smag - dette efterfulgt af 24 måneders lagring i en blanding af franske og amerikanske egetræsfade. Som reglerne for en Rioja Reserva foreskriver, har vinen herfra tilbragt yderligere 2 år i flasken før frigivelse. Vinen er et glimrende match til stegt, braiseret eller grillet kød, især lam og oksekød. Grundet den lange lagring på både fad og flaske er vinen perfekt afstemt til at drikke i dag. Når det er sagt, kan den uden problem gemmes indtil 2025 og bør serveres ved 14-16 grader.

Om Producenten

Det næsten 100 år gamle Bodegas Muriel er i dag blandt Riojas største jordbesiddere og har derfor et fantastisk grundmateriale for produktion af klassiske rene vine fra Rioja. I dag ledes vinhuset af Julián Murúa Entrena, og husets vinmager Chema Ryan har for alvor været med til at placere Muriel blandt Riojas mest populære vinhuse.

1 fl.
Xisto Tinto
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Luis Seabra
Douro
Portugal
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 199

Om Vinen

TBD

Om Producenten

Som søn af druedyrkere og med en baggrund som Winemaker for Niepoort har Douro-indfødte Luís Seabra stukket dybe lokale rødder, der hviler på respekt og altafgørende viden om lokal tradition og praksis. Imidlertid er blikket rettet fast fremad - mod nye metoder og endnu uudnyttede potentialer, der har givet Seabra et helt særligt navn i det nordlige Portugal. I dag har Luis Seabra sit eget vinhus i Douro, der fokuserer på enkeltmarker og lokalt særpræg i hidtil uset grad. Vinene er røde og hvide, først og fremmest tørre og udgør ærlige, rå udtryk af de højest skattede terroirs i Douro samt en mindre del i Vinho Verde mod nord.

1 fl.
Barbera d'Alba
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Pio Cesare
Piemonte
Italien
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 229

Om Vinen

Pio Cesares Barbera d'Alba er en blanding af de bedste Barbera-druer fra vinhusets marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og vinen har i kælderen gennemgået en temperaturstyret gæring med 15 dages forlænget skindkontakt for at udtrække ekstra dybde og tannin. Derpå er 70% af vinen hældt på store franske egetræsfade og de resterende 30% på små franske 225-liters barriques til lagring i 12 måneder. I glasset fremstår den endelige vin med en næsten blækfarvet intensitet og udsender derfra en flot duft af bl.a. tjære, violer, ribs og engelsk lakrids. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, som giver en skøn præcision, saftighed og balance. Alt i alt en lækker og umiddelbar Barbera-vin med høj drikkeglæde, som vokser markant i selskab med god mad. Det kunne f.eks. være pastaretter, grillet gris, fjerkræ eller Boeuf Bèarnaise, der med sin syrlighed vil passer perfekt til Barbera. Servér ved 14-16 grader.

Om Producenten

Pio Cesare er grundlagt i 1881 af vinmageren af samme navn, som med sit dedikerede arbejde og store tro på potentialet i Barolo, Barbaresco og Barbera har stor ære i Piemontes stigende berømmelse. Ejerskabet er siden da forblevet på familiens hænder, og det samme gælder deres store passion for hele tiden at søge nye og bedre løsninger i kælder og mark. Under ledelse af Pio Cesares oldebarn, Pio Boffa, ejer vinhuset således nu over 50 hektar vinmarker i nogle af de allermest eftertragtede områder. F.eks. anses vinmarken "Ornato" i Barolo-regionen og vinmarken "Il Bricco" i Barberesco for at være blandt de absolut bedste inden for deres respektive appellationer. Det samme kan man heldigvis sige om deres vine, og med Boffas kyndige hånd er Pio Cesare for alvor trådt ind på den internationale vinscene - eksempelvis har vinhuset flere gange figureret på Wine Spectators Top 10 over verdens bedste vine.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER