VINKASSEN

Jul

‘19

Sommelier

Carsten Cesar

Carsten Cesar begyndte sin karriere på Kadeau, hvor han arbejdede i syv år. Efterfølgende har han været chefsommelier på Restaurant Taller og på Formel B. I dag arbejder han for Laudrup Vin, hvor mange forskellige restauratner nyder godt af hans vinkendskab, når de skal indkøbe vin til vinkortet.  

”Sommerens varme er over os i Danmark. Det betyder folk sidder i solen, griller og hygger sig. Vinene der drikkes nu er afkølede, forfriskende og læskende. 

Jeg har valgt 4 vine som hopper lige ind i den kategori. Rosé er mange go-to når graderne stiger i Danmark og jeg har peget på to roséer som er meget forskellige, den lyse fra Provence i den mere klassike stil og den lidt mørkere og mere koncentrerede fra Rueda i Spanien. Sidst nævnte egner sig rigtig godt til de lette sommer retter. 

Jeg synes rødvinen i sommer varmen skal være juicy, men let krydret. Budene lyder på cabernet franc fra Anjou som oser af grøn pepper og urter samt en mere kraftig Rosso fra Caprili i Tosacana som begge går som fod i hose med mad med grillet skorpe.

Rigtig god fornøjelse med vinen!”

1 fl.
Paradis EssenCiel
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Château Paradis
Provence
Frankrig
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

De kan bare noget med rosé i Provence. Det gælder ikke mindst i denne Châteaux Paradis Essenciel, hvor den - i rosé-henseende - klassiske Grenache danner bagtrop bag den ledende Syrah. Druerne er høstet og vinificeret hver for sig og så presset til most. Både gæringen og lagringen har dernæst fundet sted i afkølede ståltanke, og til sidst er vinene blandet sammen til et flot og klassisk udtryk for Château Paradis. Farven er lys laks, og aromaen er domineret af lysrøde, sødlige bær fra Grenache-druen og mere blomstrede og krydrede elementer fra Syrah. Smagen blød, let og dog frisk og langlivet. En oplagt vin til mange forskellige lettere retter - og til hygge på altanen eller i haven.

Om Producenten

Beliggende imellem Mount Sainte Victoire og Luberon dækker det 50 år gamle Château Paradis et areal på beskedne 30 hektar i hjertet, ikke kun af Provence, men af den eksklusive underappelation AOC Coteaux d'Aix-en-Provence. Her er jorden særligt rig på kalksten, der især giver områdets berømte rosévine ekstra sprødhed og liv sammenlignet med i det øvrige Provence. Ejerne Xavier og Odile Thieblin har derfor en stor kærlighed til dette område, der allerbedst eksemplificeres i deres egne markers fantastiske terroir. Vingården bliver år efter år nævnt i den toneangivende franske vinguide 'La Revue des Vins de France' for deres respekt for det lokale terroir og klassiske vine.

1 fl.
Quinta Clarisa Rosé
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Belondrade
Rueda
Spanien
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 170

Om Vinen

Evigt populære Belondrade laver foruden sine to Verdejo-vine denne koncentrerede rosé på 100% Tempranillo, der vokser side om side med de mange grønne druer i Ruedas barske landskab. Både i Spanien og Frankrig spiller Garnacha/Grenache ellers ofte en væsentlig rolle i skabelsen af rosé, men med sin krydrede personlighed giver tempranillo anledning til en vin med noget mere robusthed og kompleksitet end andre roséer. Allerede ved farven ses en tydelig forskel. Her er ikke let tilnærmet laks men robust kirsebærfarve. I næsen ledsages indtrykket af en intens og frugtfyldt duft med stor dybde, hvor modne jordbær, hindbær, kirsebær og en krydret sødme på tungen opfølges af et sprødt bid fra den saftige syre og de lette tanniner. Alt i alt en seriøs rosé-vin med karaktér og finesse, der også er robust nok til at stå imod fyldigere retter med både fisk, kød og lysere sager fra grillen. Servér ved 8-10 grader, ikke kun i sommeren, men gerne hele året, hvor den også i de mørkere tider er en flot mad- og hyggevin.

Om Producenten

Hvidvinsekvilibristen, franskmanden Didier Belondrade, blev forelsket i Spanien i midten af 80'erne. I 1993 fandt han efter flere års søgen i Rueda ønskedrømmen af de bedste vinmarker i Nava del Rey og etablerede derpå vinhuset Belondrade. Huset opnåede på kort tid en helt særlig status gennem vinen Belondrade y Lurton - en usædvanligt kødfuld, cremet og samtidig smidig og frisk hvidvin på Verdejo-druen i en hidtid ukendt stil i Spanien. Med den stigende popularitet er der fulgt visse forandringer, og i dag laver Belondrade dermed også den lettere og mere klassiske Verdejo-vin Quinta Apolonia samt rosévinen Quinta Clarisa. Den øgede produktion til trods er produktionen stadig lav, når man tager den høje efterspørgsel i betragtning, og Belondrade y Lurton anses den dag i dag stadig som en af Spaniens bedste "avantgarde" lagrede hvidvine.

2 fl.
Caprili Rosso Ilex
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2017
Caprili
Toscana
Italien
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 128

Om Vinen

Lækker, elegant og saftig vin på 100% Sangiovese fra et udvalg af vinmarker i Montalcino, der er i øvrigt er berømt for de store Brunello-vine. 'Ilex' er naturgæret, altså uden tilsætning af gærkultur, og har efterfølgende tilbragt tre måneder i ståltank inden aftapning. På den måde imødekommer Caprili deres eget ønske om en ung, umiddelbar og imødekommende hverdagsvin, hvor Sangioviese-druen får lov at tale sit eget charmerende sprog uden at skulle ligge årevis i kælderen først. Her er skønne aromaer af urter, jordbund, modne mørke bær og krydderier, der får følgeskab af tannin og frugtsyre på tungen. Dermed er Ilex god som madvin, ikke mindst til italienske klassikere tilberedt med de lokale sammensætninger af urter. Sæt den f.eks. på bordet, når aftensmaden står på pasta, pizza, carpaccio eller diverse kødretter, og servér den inden for sine første 8 leveår ved 13-15 grader.

Om Producenten

Vinhuset Caprili råder over 58 hektar i det sydvestvendte område af kommunen Montalcino, men det er kun de bedst beliggende 15 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Sangiovese Grosso bliver dyrket på 13,5 ha for Brunello di Montalcino DOCG og Rosso di Montalcino DOCG. Trebbiano, Malvasia og Vermentino på 0,8 ha på jord for S. Antimo Bianco DOC, mens Moscadello gror på de resterede 0,7 ha til at producere vinen af samme navn. Til vinhuset hører også en olivenlund på 4 ha, hvorfra der bliver produceret en excellent ekstra jomfru olivenolie. Caprili har siden 2004 været anset som en af de absolut bedste producenter af Brunello i den klassiske stil, og naboskabet til berømte Casse Basse fornemmes i vinenes stil. Vinene er i store årgange allerede er en nydelse som unge men rummer også et enormt lagringspotentiale.

2 fl.
Soucherie Reliefs
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2015
Château Soucherie
Loire
Frankrig
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 179

Om Vinen

90% Cabernet Franc og 10% Grolleau, hvor vinstokkene står i et terræn, der er meget rigt på grus og skiffer. Gæret på det naturlige gær og lagret ca. 8 måneder i store gamle egetræsfade. Klassisk Loire Cabernet Franc aroma med bl.a. hyldebær, ribs og urter. Smagen er præget af en meget mineralsk rød frugt og et urtet aftryk i eftersmagen. Herlig rustik rødvin der passer perfekt til f.eks fjerkræ med intens sauce. Vi anbefaler at servere vinen ved 13-14 grader.

Om Producenten

Château Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen mod floden Layon. Her lige syd for byen Angers og langs med Loire-dalen finder man et unikt terroir for især Chenin Blanc, men også for Cabernet Franc i Anjou. I dag står Roger Beguinot i spidsen for Soucherie, med den unge Thibaud Boudignon som ansvarlig for Soucheries overgang til 100% økologisk drift. De 36 hektar er hovedsageligt beliggende i Coteaux du Layon, Anjou og en smule i Savennieres. Château Soucherie hører i dag til den absolutte elite i dette lille kultområde.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER