VINKASSEN

Apr

‘19

Sommelier

Morten Magh

Morten Magh har en lang historik i restaurationsbranchen og er i dag Restaurantchef og sommelier på den Den Røde Cottage i Klampenborg. 

"Jeg har valgt seks vine, som jeg selv vil nyde at drikke her i april måned. Jeg har valgt vinene ud fra et tema, der gerne skulle byde på lidt friskhed, som matcher forårets kommen. Kassen er dog alsidig i form af vinenes gegrafiske oprindelse. Jeg har udvalgt nogle klassisk europæiske vine, men der er også nogle oversøiske vine, som også passer til årstiden. Cabernet Franc drikker vi generelt for lidt af og her i kassen får du en anmelderrost udgave fra El Enemigo, der er baseret i Mendoza. 

Jeg håber, at I vil sætte pris på alsidigheden og gå på opdagelse i forskellighederne. God fornøjelse!"

1 fl.
Albariño Reserva
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Bodega Garzon
Maldonado
Uruguay
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Albariñodruen er berømt fra det nordspanske Rias Baixas. Også i Uruguay laver druen elegante og stringente vine - druen sammenlignes af mange kendere som en mellemting mellem Riesling og Viognier. Ligesom i Spanien, så er har vinen det flotte grønne skær, der kendetegner Albariño. Næsen er fuld af citrus og med et lille nip af fersken. Vinen er elegant og mineralsk med en god portion vitalitet og kompleksitet fra det stenede terroir.

Om Producenten

Bodega Garzon er uden tvivl en af Uruguays mest kendte producenter og et projekt med stort potentiale til at blive en af Sydamerikas nye stjerner indenfor vinverdenen. I 1999 da Alejandro Bulgheroni og hans kone Bettina grundlagde Bodega Garzón, havde de en drøm om at skabe en vingård, som satte Uruguay på det internationale vinverdenskort. Med massive investeringer og en yderst perfektionistisk tilgang samt en placering på Winepectators top 100 liste er drømmen en realitet og sammen med Alberto Antonini, en anerkendt international winemaker, udvikler de deres filosofi om, at vine skal udtrykke deres oprindelse og terroir. Siden 2014 har de lavet deres vine på en helt igennem bæredygtig vingård - i øvrigt den første der er bygget udenfor Nordamerika.

1 fl.
Haardt Riesling
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2015
Müller-Catoir
Pfalz
Tyskland
75 cl.
12.5%
Pris (1 fl.):
DKK 170

Om Vinen

Haardt svarer til en "Village" vin i Bourgognes klassifikation, dvs. vin fra vinmarker i området, men ikke 1. Cru og Grand Cru marker. Det er en sprød og lækker Riesling med en lysegylden farve med en elegant bouquet med strejf af abrikoser og fersken. Smagen er frugtrig og superelegant med en stor mineralitet.

Om Producenten

Müller-Catoir er ubestridt en af Tysklands bedste og historiske producenter. Vingården i Haardt i Pfalz har været i samme families eje siden 1744, og det er i dag 9. generation der har taget over i skikkelse af Philipp David Catoir. Den meget talentfulde winemaker Martin Franzen, som tidligere har arbejdet på bl.a. Schlossgut Diel, overtog i 2001 det tunge ansvar fra legenden Hans-Günther Schwarz. Müller-Catoir er besatte af at få mest muligt ud af deres fantastiske terroir og helst med naturligt dyrkede druer. Alle druer håndhøstes, selv til de mindre dyre vine. Jordbunden i Haardt består mest af klippe og sandsten med en hel del grus.

1 fl.
Wolftrap
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Boekenhoutskloof
-
Sydafrika
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 95

Om Vinen

Boekenhoutskloofs Wolftrap-vine henter deres navn fra en fælde, som Marc Kent en dag opdagede nær vingården. Den var blevet bygget af de tidlige pionerer i Franschhoek, som et værn mod dalens vilde dyr. Wolftrap-vinene kendetegnes ved en kolossal ekspressivitet, en slags vinøs vildskab om man vil det, som er vinseriens navn værdigt. Wolftrap Rosé fremstilles af Cinsault, Syrah og Grenache Nor, en druesammensætning som er typisk for rosévine fra Rhonedalen. Vinen har en imponerende dyb, pink farve, og en frugtig bouquet af bær. Smagen er frugtig, frisk, sprød og slutter i en tør finish. The Wolftrap Rosé er i kraft af dens friskhed og tørre finish velegnet som ledsager til mad eller som aperitif.

Om Producenten

Vingården Boekenhoutskloof (udtales Buk-n-howds-klof og betyder bøgetræ) ledes af Sydafrikas måske mest talentfulde vinmager, Marc Kent. Takket være massive kvalitetsinvesteringer og Marcs perfektionisme leverer vingården en stribe fabelagtige vine. I Robert Parkers vinbibel, Wine Buyers Guide, var Boekenhoutskloof den eneste sydafrikanske vingård, som opnåede de maksimale fem stjerner.

1 fl.
Le P'tit Cab. Franc
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Ch. la Roulerie
Loire
Frankrig
75 cl.
12.5%
Pris (1 fl.):
DKK 120

Om Vinen

Le P'tit Cabernet Franc (Le Petit Cabernet Franc) er en ny vin fra Château de le Roulerie. Det er en vin lavet på håndhøstede druer fra slottets yngre vinstokke. Druerne er gæret og lagret på rustfri ståltanke. Le P'tit Cabernet Franc er en let og skønt læskende rødvin. Vinens aromatiske duft og friske, sprøde og frugtige smag giver lyst til et glas mere. En perfekt sommervin men dejlig året rundt.

Om Producenten

Ejer Philippe Germain er ligesom sin berømte broder Thierry Germain, oprindelig fra Bordeaux, hvor familien ejer flere slotte. Begge brødre så tidligt mulighederne for at lave unikke vine i Loiredalen og er nu en del af den nye generation som er ved at forandre lidt glemte appellationer som Saumur og Anjou til vine enhver sommelier må have på kortet. Faderen Bernard Germain ejer endvidere Château de Fesles i Anjou.

1 fl.
Silènes Cuvée Terroir
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2015
Charles Joguet
Loire
Frankrig
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 160

Om Vinen

Denne Cuvée kommer fra en vinmark i Beaumont-en-Véron med vinstokke plantet fra 1969 og til nu. Terroir er her bestående af kalk og flintesten. Alle druer håndhøstes og man sorterer også i druerne ved ankomst til kælderen. Vinen har en flot og meget dyb, fløjlsrød farve. Bouqueten er fyldt med duft af modne kirsebær, smagen er struktureret, lækker blød og elegant. En frugtdreven vin, som kan serveres lettere afkølet.

Om Producenten

Chinon er mærkeligt nok ikke en ret kendt appellation i Danmark, men verdensberømt i Frankrig, og da især i Paris. Domainet ejes af familien Genet og blev grundlagt i 1957 af Charles Joguet. Domainet råder over ikke mindre end 40 ha. spredt ud over det meste af appellationen. Hver vin afspejler et specifikt terroir og skal helst være gekendelig for sit terroir år efter år. Derfor laver man en hel del forskellige vine, hvoraf vi har udvalgt nogle meget forskellige. Hovedbygningen på vingården er historisk og kaldes "La Dioterie".

1 fl.
El Enemigo Cab. Fr.
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2013
El Enemigo
Mendoza
Argentina
75 cl.
13.9%
Pris (1 fl.):
DKK 160

Om Vinen

Intens Cabernet Franc fra højtbeliggende vinmarker i Lújan de Cuyo i Mendozas berømte vinområde over 1000 m over havets overflade. Vinen lagrer 14 måneder på franske egetræsfade, heraf 70% nye. Vinificeringen minder også her om den teknik som man bruger på de berømte franske Cru Classévine fra Bordeaux. Vinen har en intens mørk farve, næsten lilla i kanterne, en stor bouquet af modne, sorte bær og en perfekt balance, en kompleks smag med elegance som slutter blødt og frugtrigt.

Om Producenten

El Enemigo er et joint venture mellem Adrianna Catena (yngste datter af Nicolas og Elena Catena) og Alejandro Virgil, som er Chief Winemaker på Bodega Catena Zapata, Argentinas nr. 1 producent af kvalitetsvine. Adrianna er historiker og Alejandro winemaker og de har begge ønsket at gå lidt tilbage i tiden til da de første europæiske immigranter kom til Mendoza og søgte at lave vine af samme høje, eller bedre kvalitet end hjemme i Europa. Vinene er ret forskellige fra Catena Zapata vinene, særligt søger Alejandro at finde mineraliteten frem i de enkelte vine, fra de enkelte marker.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER