VINKASSEN

Maj

‘19

Sommelier

Simon Juhl Olesen

Sommeliertekst på vej!

2 fl.
Little Yering Pinot Noir
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2016
Rathbone
Yarra Valley
Australien
75 cl.
13.7%
Pris (1 fl.):
DKK 159

Om Vinen

100% håndplukket Pinot Noir fra Yarra Valley lagret i 5 måneder på nye franske fade. Let og charmerende vin med aroma af kirsebær og blomster samt, de for druen, klassiske hindbær- og jordbærnoter, der uden tøven retter tankerne mod Pinot Noir. På ganen fornemmes desuden et strejf af sødmefulde krydderier fra fadene, som leder ud i en vedvarende blød eftersmag. Vinen er god til alle typer fjerkræ samt retter med lyst kød som f.eks. kanin eller svinekam.

Om Producenten

Yering Station er Victoria's første vingård placeret i 'hjertet' af Yarra Valley. De første vinstokke blev plantet i 1838 i dette område, hvor der ikke tidligere var dyrket vin. Denne historiske vinejendom blev købt af Rathbone-familien i 1996, som markerede begyndelsen på en ny æra med opførelsen af en state-of-the-art vingård og prisbelønnede vinturistmål. Vingården råder over ca. 270 ha fordelt på 4 parceller med primært Pinot Noir og Chardonnay, men også med druer som Cabernet Sauvignon, Shiraz og Sauvignon Blanc. Som en familie-ejet vingård er Yering Station blevet anerkendt for sit store engagement i fremstilling af vin af topkvalitet.

2 fl.
Bourgogne Gamay
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2017
Louis Latour
Bourgogne
Frankrig
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 159

Om Vinen

Få er sig bevidste om, at seriøst produceret Gamay kan svinge sig op på det samme kvalitetsniveau som Bourgognes bedste Pinot'er, og dette i et langt mere overkommeligt prisleje. En sådan seriøsitet udviser Louis Latour med deres eneste Gamay-vin (90% gamay, 10% Pinot Noir), hvor Gamay-druerne udelukkende må stamme fra en af de 7 Cru-kommuner i Beaujolais for at komme i betragtning. På de udvalgte marker er høstudbyttet noget af det laveste i området. Til gengæld er koncentrationen og finessen i en helt anden liga end for andre Gamay-vine. Efter 10 måneders lagring i ståltanke, har vinen haft tid til at sætte sig, og bevaret sin saftighed, nerve og sin indbydende frugt. Både blomster, lyse kirsebær, ribs og kridt kommer der således fra vinens aroma. Syren er frisk, taninerne er få og fine og eftersmagen er behageligt krydret, livlig og kompleks. Nyd vinen til hvid fisk, kylling eller andre fjerkræ og servér den ved 14-16 grader eller helt ned til 12 grader til en sommerdag på terrassen.

Om Producenten

Det legendariske Domaine Louis Latour er beliggende i Aloxe-Corton og ejer i dag over 48 hektar i Côte d’Or. Fra Le Chambertin i nord til Chevalier-Montrachet i syd ejer Louis Latour hele 27 hektar Grand Cru i Bourgogne. Siden grundlæggelsen i 1797 har huset været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden. I 1979 overtog Latour en vingård lidt længere sydpå i Ardéche og siden er også et af Chablis bedste og ældste huse, Simonnet Febvre, kommet under Louis Latours ejerskab. Alle steder går traditioner og innovation hånd i hånd, for at opnå bedst mulig kvalitet.

2 fl.
Pencarrow Pinot Noir
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2016
Palliser Estate
Martinborough
New Zealand
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 219

Om Vinen

100% Pinot Noir lavet efter forbillede fra Bourgogne. Martinborough er kendt som det vinområde i New Zealand, hvor det lokale terroir på flest områder kan sammenlignes med Bourgogne. Her på det sydøstligste hjørne af Nordøen skærmer kystbjergkæden mod øst for regn, mens kølige og kraftige, tørre vinde fra syd i stedet sørger for, at for den sarte Pinot Noir-drue kan modnes på langsom og elegant vis. Druerne er således høstet fra forskellige marker i Martinborough. Heraf inkluderes 5% hele klaser i gæringstankene, hvilket bidrager med en snert af grønne, krydrede aromanuancer. Efter gæring på naturligt forekommende gær har vinen desuden lagret i 10 måneder på franske egetræsfade (24% nye) før aftapning på flaske direkte fra kælderen. I glasset står vinen med en flot rød farve med lyse kanter. Næsen er domineret af en ren rød frugt med noter af hindbær, rabarber, skovbund samt et pift af røg og mørke krydderier fra fadet. På tungen optræder vinen elegant med en intens frugt igen kombineret med krydrede nuancer, en fin syre og lidt tanniner, der giver flot balance og struktur og varer ved i en lang, blød og rund eftersmag. Med den elegante profil er Pencarrow Pinot Noir en oplagt hyggevin, der dog vil vokse yderligere i selskab med f.eks. kalvekød, perlehøne eller intense pastaretter. Servér ved 13-15 grader inden for de næste 5 år, mens vinens fine balance mellem frugt og fad endnu er på sit højeste.

Om Producenten

Palliser Estate Wines blev etableret i 1989 efter to vingårdes sammenslutning. Vingårdene havde samme stil og vinmarker lige ved siden af hinanden - og sammenslutningen betød i længden bedre vin, mere kvalitet samt større mængde og en mulighed for at gøre sig gældende internationalt. Palliser har nu 32 hektar vinmarker og er placeret ca. 70 km. nordøst for hovedstaden Wellington (Nordøen) i en langstrakt nord-syd-gående dal med en undergrund, der er meget lig Bourgognes. Nætterne er generelt kolde, og den herskende kølige søndenvind giver tørre og solrige dage uden for høje dagtemperaturer. Det er perfekt for Pallisers klassiske vine på Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir samt de søde Late Harvest Riesling og deres mousserende vin. Palliser er blevet placeret blandt de 10 bedste vingårde i New Zealand, og dette på kort tid.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER