VINKASSEN

Okt

‘19

Månedens kurator

Vesterbro Vinklub

-

TBD

1 fl.
Atance Blanco
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Bodega Mustiguillo
Valencia
Spanien
75 cl.
12%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Atance Blanco stammer fra økologisk dyrkede marker beliggende i 800 meters højde i den sydvestlige del af provinsen Valencia. Herfra udgør den lokale hvidvinsdrue Merseguera 70% af indholdet i flasken og får her selskab af 30% Malvasía, som byder ind med aroma og fylde. Op af glasset strømmer dermed både saftige citrusfrugter, blomster og tropisk charme. På tungen er vinen bemærkelsesværdigt fyldig og cremet men samtidig spændstig og frisk. Til servering anbefaler vi en temperatur på 8-10 grader. Oplagte parringer kunne være hvidløgsstegte rejer, paella valenciana eller sydøst-asiatiske anretninger med masser af frugt. Derudover er Atance Blanco et skønt valg ganske for sig selv på terrassen.

Om Producenten

Ejeren af Mustiguillo, Antonio Sarrión, har om nogen været med til at sætte den lokale Bobal-drue på verdenskortet gennem hans lille vinhus-projekt i Valencia samt DO Pago-regionen El Terrerazo, hvor produktionen højst når 150.000 flasker om året. Bodega Mustiguillo er endnu forholdsvis ungt men har allerede markeret sig internationalt med gode vin-ratings og en kåring i ”Food & Wine” som et af 20 bedste nye vinhuse. I det tyske magasin "Der Feinschmecker" blev Antonio Sarrión i 2010 nomineret til den prestigefyldte titel "Newcomer of the year". I 2012 med på Wine & Spirits Top 100 Wineries of the Year, og siden er det kun gået opad for de charmerende vine med den tydeligt lokale identitet.

1 fl.
Lignum Tinto
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Albet i Noya
Penedés
Spanien
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 129

Om Vinen

Cabernet Sauvignon, Garnatxa og Merlot dyrket økologisk, høstet i hånden og lagret 11 måneder i 225-liters franske egetræsfade. Vinen er både saftig, ligefrem og alligevel med dybde og kompleksitet i form af mørk indbydende frugt à la kirsebær og solbær med et krydret touch af kakao og lakrids. Smagen indebærer desuden dejligt fine og modne tanniner, en velbalanceret syre og en behagelig, krydret eftersmag. Alt i alt en fantastisk all round vin, som vil være yderst velegnet til kraftige pastaretter, tapas og stegt svinemørbrad. Vi anbefaler servering ved 15-17 grader.

Om Producenten

Albet i Noya var i 1972 den første vingård i Spanien til at omlægge alt arbejdet i marken til økologi. Kun 80 af deres 210 hektar er dermed beplantet med vinstokke - de resterende 130 hektar består hovedsageligt af skov for at bevare en høj biodiversitet i området. I dag er flere af markerne også omlagt til biodynamik med forventning om, at alle 80 hektar kan dyrkes på denne måde indenfor 10-12 år - simpelthen fordi de på denne måde får de sundeste druer og i sidste ende den bedste vin. I hvert fald er der intet at sætte en finger på hvad angår kvaliteten.

2 fl.
Hollows Shiraz
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2013
Mount Langi Ghiran
Grampians
Australien
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 160

Om Vinen

100% Shiraz fra Grampians-regionens relativt kølige klima i det vestlige Victoria. Druerne kommer fra Hollows' nordlige skråninger i Mount Langi Ghiran. På den sydlige halvkugle er dette ensbetydende med masser af lys, og det er netop den relativt kølige beliggenhed, der sammen med de mange solskinstimer er med til at danne grundstammen i denne vin. Fokus er således på at fremelske druernes naturligt krydrede og frugtige karakteristik - tilføjet lidt ekstra kompleksitet og fylde gennem de ca. 8 måneders lagring i franske egetræsfade (25% nye). I glasset optræder farven mørk med et lilla skær, alt imens aromaen byder på blåbær, modne kirsebær, brombær og chokolade med et strejf af en række livlige krydderier og lidt skovbund. Der er noget karakteristisk sødmefuldt Shiraz over frugtprofilen, samtidig med at den bløde og næsten silkeagtig struktur, den saftige frugtsyre og eftersmagens præg af sort peber afslører oprindelsen i Grampians' kølige klima. Hollows Shiraz har efterhånden opnået en perfekt modenhed uden at have sluppet sin saft og friskhed. På den baggrund gør den sig perfekt til stegt og grillet okse, lam eller om efteråret vildt med dertilhørende rodfrugter, urter og svampe. Vi anbefaler servering ved 15-17 grader indtil 2025.

Om Producenten

Mount Langi Ghirans vinmarker er smukt placeret mellem to bjerge i regionen Grampians i Western Victoria, og de oprindelige vinmarker blev plantet i 1870 af europæiske immigranter. De første marker med Shiraz-druen blev tilplantet i 1968. Det kolde klima dér er unikt for vinene og specielt Shiraz-druen, der godt kan lide at tage sig tid til at modne og udvikle sin særlige peberagtige smag er en af grundene til at vinhusets marker er nogle af de sidste, der bliver høstet. Den sene høst og skyggepåvirkningen fra bjergene er medvirkende til at gøre vinene fra Langi helt specielle og meget karakteristiske. Trevor Mast købte ejendommen i 1987 og solgte den videre i 2002 til familien Rathbone, som også ejer Yering Station.

1 fl.
Giné Giné
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Buil & Gine
Priorat
Spanien
75 cl.
15%
Pris (1 fl.):
DKK 199

Om Vinen

Essensen af Priorat vækkes fornemt til live i denne 'entry level'-vin fra Buil & Giné lavet på områdets traditionelle druetyper Garnacha og Cariñena. Lige så traditionelle er markerne med deres høje forkomst af llicorella - den berømte skifer/granit-type, man kun har i Priorat, og som er så afgørende for druernes og dermed vinenes endelige udtryk. Efter gæring er vinen lagret på ståltanke, og der er dermed intet til at forhindre druernes høje kvalitet og følgeligt dybe, elegante og mørke frugtpræg i at skinne igennem i glasset. I glasset optræder Giné Giné derfor ren og dybrød med en typisk moden Priorat-bouquet af boysenbær, hindbær, lakrids og blommer. På tungen er vinen smagsintens og løftes en for Priorat dejligt opkvikkende syre, der sammen med blidt nappende tanniner bringer liv og glade dage over den alligevel cremede og appetitlige eftersmag. Køl ned til 14-15 grader og nyd den til f.eks. til stegte tapasretter med kød eller til and eller fasan, helst inden for 6-8 år fra høståret.

Om Producenten

DOCa Priorat er kendt for sit klippefyldte, rå bjerglandskab, der mange steder overstiger 1000 højdemeter. Mange marker er hugget i terrasser ind i klipperne, og udbyttet pr. hektar er forsvindende lille. Til gengæld er kvaliteten i de bedste tilfælde på et niveau, der med overlegenhed understreger, hvorfor Priorat er det eneste vinområde i Spanien, der har nået samme høje status Rioja. Gennem mange generationer under disse forhold har Xavier Buils forfædre produceret vin. Traditionen var dog helt forsvundet, da han i vinteren i 1996 arvede jorden og genoplivede familiens status som vinproducent.

1 fl.
Chapel Beaujolais
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Domaine Chapel
Beaujolais
Frankrig
75 cl.
12.6%
Pris (1 fl.):
DKK 238

Om Vinen

Højt oppe ad skråningen - på grænsen til Cru-kommunen Régnié - ligger landsbyen Lantignié. Her laves noget af det bedste Beaujolais-Villages, der findes, og mange taler efterhånden for at give Lantignié sin egen Cru-appellation. Det skyldes ikke mindst denne saftige og seriøse vin fra Domaine Chapel lavet på 100% Gamay. Vinen har en liflig duft og smag af lyse friske kirsebær, moreller, ribs, appelsinskal og sten. På tungen opleves en forfriskende og tørstvækkende frugtsyre svøbt i silkebløde, letsvævende tanniner og med en saftig, elegant og frugtig finish. Michelle og David Chapel ser vinen som et oplagt indspark på bistroerne i nærliggende Lyon, hvor pâté, svinekam eller stegt hvid fisk i smørsauce ofte ledsages af årstidens bønner, salater, svampe og rodfrugter. Med sin charmerende lethed og dog særegne karaktér begår den sig således til et bredt udvalg af retter eller slet og ret som en dejlig hyggevin på terrassen. Vi anbefaler at servere den afkølet ved 12-14 grader.

Om Producenten

I 2013 var Brooklyn-baserede Michele Smith i Beaulolais, hvor hun som vinindkøber havde en aftale med det anerkendte vinhus 'Domaine Lapierre'. Her ankom hun med forsinkelse, og vinhusets travle ejer, Marcel Lapierre, lod derfor i stedet sin unge assistent David Chapel forestå smagningen. Det var, kan man i dag påstå, et godt træk: To måneder senere flyttede David således til New York for at være sammen med Michele, og ægteparret er nu tilbage i Beaujolais, hvor de laver saftige, finesserige og helt igennem karakterfulde vine på Gamay-druen, som allerede i en af deres første årgange scorer mellem 91 og 93 point hos Robert Parker.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER