VINKASSEN

Nov

‘19

Sommelier

Vesterbro Vinklub

TBD

1 fl.
Ferrari Øko
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
-
Ferrari
Trentino-Alto-Adige
Italien
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 240

Om Vinen

tbd

Om Producenten

tbd

1 fl.
Montipagano
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Umani Ronchi
Abruzzo
Italien
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 80

Om Vinen

Umani Ronchis Montipagano-vine fremstilles af økologisk dyrkede druer. Trebbiano d'Abruzzo baseres på Trebbiano-druen og en lille dosis af den lokale Pecorino-drue, som her giver en intenst blomster- og citrusduftende hvidvin med god fylde og en mineralsk finish. En appetitvækkende hvidvin med et væld af anvendelsesmuligheder.

Om Producenten

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

1 fl.
Ripasso Classico
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Cantina di Negrar
Valpolicella
Italien
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 130

Om Vinen

En klassisk Ripasso med en fin mørk farve og en elegant bouquet af moden frugt med nuancer af solbær, sveskeblomme og mokka. Uligt mange Ripasso-vine er smagen slet ikke tung eller alkoholisk, men snarere frugtdreven og ret elegant. Eftersmagens fylde og varme vil glæde alle Ripasso-fans.

Om Producenten

Ripasso betyder "at lade passere over igen". Når der står Ripasso på en Valpolicella-etiket, betyder det at vinen efter første gæring er overført til et fad med rester (den såkaldte bærm) fra produktionen af Recioto eller Amarone. Disse to vintyper fremstilles på tørrede, sukkerholdige druer, og presseresterne kick-starter en ekstra gæring i Valpolicella-vinen, som dermed bliver rigere og får lidt mere sødme og/eller alkohol.

1 fl.
Ziggurat Montefalco
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Castelbuono
Umbrien
Italien
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

En kompleks og elegant duft strømmer en i møde med noter af kirsebær, mørke skovbær, nelliker og balsamiske og læderagtige strejf. Den samme elegance går igen i smagen hvor den kraftfulde struktur og runde frugt flot balanceres af en frisk syre. Kan nydes ung men vil nyde godt af lagring på flaske.

Om Producenten

Tenuta Castelbuono er ejet af Lunelli-familien, som også ejer berømte Ferrari Spumante i Trentino, som indiskutabelt hører til blandt Italiens vigtigste producenter af mousserende vin efter champagne- metoden. Familiens første produktion af rød- og hvidvine begyndte i 1980´erne, hvor de på deres vineri i Trentino, lavede en lille mængde Chardonnay og Pinot Noir. Dette greb efterfølgende om sig og blev til den selvstændige vingård Tenuta Margon og senere i 2000 købte familien Tenuta Podernovo i Toscana og igen i 2001 Tenuta Castelbuono i Umbrien.

1 fl.
Aliotto
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Podernovo
Toscana
Italien
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

De økologisk dyrkede druer til Aliotto, kommer fra udvalgte parceller i hjertet af Pisane bakkerne. Druesammensætningen er klassisk for en såkaldt super-toscaner (en vin fra Toscana der grundet sit indhold af internationale druesorter, kun må kategoriseres som IGT såsom berømte Sassicaia). Sangiovese giver vinen frisk frugt og syre, hvorimod Cabernet Sauvignon og Merlot giver vinen mere dyb frugt, struktur og farve. Elegant duft med noter af røde kirsebær, rød frugtkompot, urter og stenet mineralitet. En velstruktureret vin, men dejlig rund takket være fine, polerede tanniner. Samlet set en meget elegant Toscaner med flot frugt, velbalanceret syre og en mineralsk finish.

Om Producenten

Vingården Tenuta Podernovo ligger i det billedskønne Toscana i det nye populære vinområde Colline Pisane. Tenuta Podernovo er ejet af Lunelli- familien, som også ejer berømte Ferrari Spumante i Trentino, som indiskutabelt hører til blandt Italiens vigtigste producenter af mousserende vin efter champagne-metoden. Familiens første produktion af rød- og hvidvine begyndte i 1980´erne, hvor de på deres vineri i Trentino, lavede en lille mængde Chardonnay og Pinot Noir. Dette greb efterfølgende om sig og blev til den selvstændige vingård Tenuta Margon og senere i 2000 købte familien Tenuta Podernovo i Toscana og igen i 2001 Tenuta Castelbuono i Umbrien.

1 fl.
Torrione
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Petrolo
Toscana
Italien
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 180

Om Vinen

Torrione har en dyb rød farve og en stor og prægtig bouquet af solbær, violer, samt tobak, mynte og krydderier. En flot og imponerende vin med en varm og generøs frugt, samt bløde og fede tanniner i den lange, lange smag.

Om Producenten

Ejendommen er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under den karismatiske ejer, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos James Suckling i Wine Spectator og Robert Parker. Luca Sanjust er ud af en gammel italiensk adelsfamilie, som kan føre sine rødder tilbage til hertugerne af Sicilien i 1200-tallet. Vingården Tenuta di Petrolo er utroligt smukt beliggende ca. 40 km syd for Siena i et bakket område, som domineres af det imponerende borgtårn 'Galatrona', der stammer fra Etruskertiden, dvs. før romerne erobrede denne del af Italien. Det er siden blevet ombygget af romerne og sidenhen i renæssancen. Oprindeligt var tårnet tilflugtssted for egnens beboere i krigstid, hvilket der ofte var i Toscana, helt op til 1800- tallet.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER