VINKASSEN

Jul

‘20

Sommelier

Vesterbro Vinklub

Tbd

1 fl.
2CV
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Sumarocca
Penedes
Spanen
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 130

Om Vinen

Økologisk naturvin på den lokale druesort xarel-lo fra Penedesområdet. Vinen gærer 10 dage med drueskallerne i ståltanke hvilket, når man gør dette med hvidvin, resulterer i en hel speciel karakter og personlighed. Vinen har en orangegul farve. Næsen er meget intens og forfriskende med frugtagtige noter af abrikos, fersken og æble. Vinen har en meget robust og aromatisk karakter. I smagen er der stor kompleksitet med mange lag af frugt og vinen har en lang og forfriskende finish.

Om Producenten

Familien Sumarroca råder over 450 hektar vinstokke plantet i en kalkholdig jord, som giver druer med en bemærkelsesværdig intensitet og mineralitet. I kælderen stiler man kompromisløst efter topkvalitet, og blandt andet sørger man for at alle husets Cava-vine holder seks atmosfærers tryk og ikke kun de fire, som loven foreskriver. Druernes kvalitet og det høje tryk i flasken bevirker, at Sumarrocas Cava kan være særdeles svær at skelne fra "ægte" Champagne fra Champagne- distriktet. Hos Sumarroca laves der ikke kun mousserende vine, der laves også stille vine af høj kvalitet. Ligesom resten af produktionen hos Sumarroca er det udelukkende med egne druer.

1 fl.
Nature Secrète
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2019
Plaimont
Gascogne
Frankrig
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 95

Om Vinen

Folkene bag Plaimont arbejder altid med stor respekt for naturen, og nu har en håndfuld vinbønder taget skridtet videre og dyrker deres marker økologisk. Nature Secrète er Plaimonts første fuldt ud økologiske vin. Vinen har en yderst intens duft der kombinerer noter af hindbær og brombær med mere tropisk frugt og strejf af grapefrugt. Cabernet Sauvignon druen giver desuden vinen noter af modne solbær. I smagen er vinen frugtig med lækker forfriskende syre og en behagelig fylde. Slutter med noter af solmodne jordbær.

Om Producenten

I hjertet af Sydvestfrankrig ligger kooperativet Plaimont hvis vinmarker strækker sig fra foden af Pyrenæerne og op til det bakkede Gascogne område. Plaimont er en beundringsværdig sammenslutning af vinbønder, der står sammen om at bevare områdets lokale druesorter og hjælpes ad med at sælge og udbrede viden om dem i hele verden. Plaimont er i dag et succesfuldt, topmoderne og respekteret kooperativ med 1000 medlemmer, der alle står sammen i bedste musketer ånd "en for alle og alle for en". Med en kombination af respekt for miljøet, områdets traditioner og hårdt arbejde, lykkedes det år efter år medlemmerne af Plaimont, at fremstille vine af meget høj kvalitet fra Sydvestfrankrigs bedste terroirs i Madiran, Pacherenc du Vic-Bilh, Saint Mont og Côtes de Gascogne.

2 fl.
Beaujolais Villages
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2018
Richard Rottiers
Beaujolais
Frankrig
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 155

Om Vinen

Druerne til dennne Økologisk dyrkede vin kommer fra en lille Parcel der ligger lige bag vingården i byen Romaneche-Thorins i Beaujolais. Alle druer håndhøstes og sorteres strengt inden presning. Med nænsom vinificering og meget kort maceration i betonbeholdere sikrer det vinen en frisk, delikat og blød rød frugt som kommer til udtryk i vinen. Vinen modnes og afrundes færdig i egetræsfade i 4-6 måneder for at give vinen endnu mere blødhed. Resultatet er en klassisk elegant Beaujolais- Village med en let rød farve, med en delikat smag af små røde bær og et hint af krydderi i eftersmagen.

Om Producenten

Richard Rottiers overtog i 2007 3 ha vinmarker med gamle vinstokke med en alder på mellem 40 og 80 år, og startede sin egen vingård med fokus på at afspejle det unikke terroir i den lille Beaujolais-kommune Moulin à Vent, som ligger i det nordlige Beaujolais. Vingården ligger i den idyliske by Romaneche-Thorins og domainets vinmarker ligger på skråningen op til den ikoniske mølle som er symbolet for hele Moulin a Vent området. Før Richard overtog havde han været i lære i følgende vinregioner: Chablis, Californien, Gaillac, Sydafrika, New Zealand, Luberon og Brouilly. I dag ejer domainet 5 ha vinmarker, hvor Richard og hans partner Corinne udlever deres passion for vindyrkning. Siden 2012 har domainet være økologisk certificeret. Der fokuseres både på jordbunden og på miljøet for at høste druer, der er sunde og som har den rigtige modenhed. Druerne der bruges til vinene er udelukkende Gamay og er håndplukket og omhyggeligt sorteret i vinmarkerne, så kun de bedste druer kommer med i den færdige vin. Generelt er vinene elegante og raffineret i stilen med fokus på frugt og blødhed.

1 fl.
L'Amourgandise
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Les Capréoles
Beaujolais
Frankrig
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 155

Om Vinen

De økoligske gamaydruer til denne vin kommer fra en fra en parcel ved navn Lantignié. Vinen er ren og finesse rig med bløde tanniner og har en smag af røde bær: ribs, brombær og hindbær og spiller på sin lethed og elegance. Datteren til Cedric og Catherine har designet etikken.

Om Producenten

TBDDomaine Capréoles ligger i Beaujolais i appellationen Regnié syd for Morgon. Den lille charmerende ejendom har en historie på over 250 år, men det var dog først i 2014 at de nuværende ejere overtog ejendommen og de 5,5 hektar vinmarker, der ligger som smuk have omkring Domainet. Her huserer Ønologen Cédric Lécareux med passion og nærmest fanatisme for at vinene fra Beaujolais igen skal nå nye kvalitetshøjder. Cedric lavede før vin i Languedoc og sammen med sin kone, som er fra Beaujolais, har de Domaine Capréoles hvor de udlever deres passion. Der dyrkes efter økologiske og bæredygtige principper, og med en stor passion for arbejdet og plejen af vinmarkerne. Det ekstraordinære terroir af granit og de gamle vinstokke med en alder på over 80 år, giver sublime betingelser for Gamay-druen som Cédric mestrer. Vinene er utrolig elegante, charmerende, og tro mod sit terroir.

1 fl.
Chamodére Régnie
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Les Capréoles
Beaujolais
Frankrig
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 165

Om Vinen

Denne vin kommer fra parceller i Regnie appelationen. Vinen er silkeblød med en ren elegant smag og duft af røde bær: ribs, brombær og hindbær. En klassisk Beaujolais!

Om Producenten

Domaine Capréoles ligger i Beaujolais i appellationen Regnié syd for Morgon. Den lille charmerende ejendom har en historie på over 250 år, men det var dog først i 2014 at de nuværende ejere overtog ejendommen og de 5,5 hektar vinmarker, der ligger som smuk have omkring Domainet. Her huserer Ønologen Cédric Lécareux med passion og nærmest fanatisme for at vinene fra Beaujolais igen skal nå nye kvalitetshøjder. Cedric lavede før vin i Languedoc og sammen med sin kone, som er fra Beaujolais, har de Domaine Capréoles hvor de udlever deres passion. Der dyrkes efter økologiske og bæredygtige principper, og med en stor passion for arbejdet og plejen af vinmarkerne. Det ekstraordinære terroir af granit og de gamle vinstokke med en alder på over 80 år, giver sublime betingelser for Gamay-druen som Cédric mestrer. Vinene er utrolig elegante, charmerende, og tro mod sit terroir.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER