VINKASSEN

Feb

‘20

Sommelier

Vesterbro Vinklub

Kommer snart

1 fl.
VO Riesling
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Von Othegraven
Mosel
Tyskland
75 cl.
11.5%
Pris (1 fl.):
DKK 178

Om Vinen

Riesling Feinherb er en halvtør, charmerende og liflig vin lavet på håndhøstede druer fra flere af de stejleste vinmarker i Mosel. Til gæringen benytter Von Othegraven kun den gær, der i forvejen sidder på druerne, og den korte lagring finder udelukkende sted i rustfri ståltanke. Dermed får vinen en rank, saftig og mineralsk stil med friske citrusfrugter, æbler, pærer, blomstermarker og flint. På tungen bidrager de 30 g/l restsukker med en delikat sødme, mens den høje syre giver balance i sagerne - flot ledsaget af let saltede, mineralske fornemmelser i den aromatiske eftersmag. Riesling Feinherb står flot til ceviche med hvid fisk, mango og en del chili eller til spicy vegetariske thai-retter. Servér ved 7-9 grader eller læg den i kælderen indtil 2030.

Om Producenten

Man har produceret vin omkring Saar-floden ved Mosel i mange mange år. Således går vintraditionen hos von Othegraven tilbage til det 15. århundrede - dog er det først siden Günter og Thea Jauchs overtagelse af gården i 2010 begyndt at blive rigtig sjovt! I deres kyndige hænder er niveauet eskaleret, og potentialet for husets fænomenale "Erste Lage"- og "Großes Gewächs"-vinmarker har gennem de resulterende Riesling-vine nået hidtil usete højder.

2 fl.
Château Paradis
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2017
Château Paradis
Provence
Frankrig
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Vinen er en blend af Cabernet Sauvignon (50%), Syrah (30%) og Grenache noir (20%) og gennemsnitsalderend på vinstokkene er 20 år. Dette er en frisk vin med intense noter af rød frugt, men som stadig er i balance i forhold til blødhed og tanniner. Alle druerne er håndplukkede og Cabernet Sauvignon og Syrah ligger 6 måender på egetræsfade.

Om Producenten

Beliggende imellem Mount Sainte Victoire og Luberon dækker det 50 år gamle Château Paradis et areal på beskedne 30 hektar i hjertet, ikke kun af Provence, men af den eksklusive underappelation AOC Coteaux d'Aix-en-Provence. Her er jorden særligt rig på kalksten, der især giver områdets berømte rosévine ekstra sprødhed og liv sammenlignet med i det øvrige Provence. Ejerne Xavier og Odile Thieblin har derfor en stor kærlighed til dette område, der allerbedst eksemplificeres i deres egne markers fantastiske terroir. Vingården bliver år efter år nævnt i den toneangivende franske vinguide 'La Revue des Vins de France' for deres respekt for det lokale terroir og klassiske vine, og det manglede da i grunden også bare, hvis vi selv skal sige det!

1 fl.
Don Baltazar
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Casa Montes
San Juan
Argentina
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 159

Om Vinen

Flot argentinsk vin, lavet på 100% Malbec-druer, som er høstet ved håndkraft i slutningen af marts, fra nogle af vingårdens ældste vinstokke. Efter gæring har vinen lagret 12 måneder i franske og amerikanske egetræsfade. Dette er fornem klassisk argentinsk Malbec med en indbydende aroma med nuancer af mørke bær, lavendel, peber, blommer og lakrids. Den intense aroma går igen i smagen, der imponerer med sin store fylde og intensitet. De kolde nætter oppe i bjergene er med til give vinen en sund naturlig frugtsyre, der gør vinen rank, spændstig og saftig, på trods af den mørke frugt og store fylde. Don Baltazar Malbec er en oplagt vin til grillet kød, den klassiske danske julemiddag med f.eks. andesteg, eller til braiseret kød. Vi anbefaler, at vinen bliver dekanteret 1 time før servering ved ca. 15-16 grader af klassiske Bordeaux-glas.

Om Producenten

Casa Montes er grundlagt i 1992 af den spanske emigrant Don Fransisco Montes fra Andalusien. Markerne er placeret i Tulum-dalen ved brederne af San Juan-floden ca. 700 meter over havets overflade. Her er den årlige gennemsnitstemperatur 17 grader, men om sommeren er +40 grader ikke usædvanligt, hvorfor kunstvanding med smeltevand fra Andesbjergene er en nødvendighed. Den høje beliggende er vital for vinenes kvalitet, da de varme dage her afløses af kolde nætter, hvilket er med til at give vinene en flot naturlig syre, der gør dem friske og saftige. Her 20 år efter grundlæggelsen er Casa Montes i dag kendt som en af Argentinas sikreste kilder af fornemme vine til yderst fornuftige priser.

1 fl.
Mencía Jóven
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Guímaro
Mencía
Spanien
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 170

Om Vinen

Denne unge, umiddelbare og venligtsindede Mencía kommer fra forskellige af Guímaros parceller og marker i galiciske Ribeira Sacra. Med en gennemsnitsalder på 40 år leverer stokkene et konstant højt niveau af druer, som er håndhøstede og i vinhuset hældt på rusfri ståltanke, hvor de både har vildgæret og lagret inden de er hældt på flaske det efterfølgende forår. I næsen handler det dermed om umiddelbarhed i form af rene, rå og røde bær, krydderier og paprika, der er indhyldet i sten og mineralitet fra de skiferholdige terroirs. På tungen fremstår vinen let med beskedne, lidt rå tanniner, en saftig frugtsyre og en behageligt frugtdreven eftersmag, der efterlader trang til mere. Mencía Joven er en dejlig vin, der passer til mange forskellige madretter i den lettere ende. Dermed er den mere kødfulde del af det danske smørrebrødsbord et oplagt udgangspunkt til åbning af denne vin. Det samme gælder selvsagt spanske tapas, især i form af chorizo og andre paprikaholdige anretninger. Vi anbefaler servering ved 13-15 grader inden for vinens første 4 leveår.

Om Producenten

Fra flodbrederne langs Río do Sil skyder D.O. Ribeira Sacras stejle terrasser op mod den galiciske himmel. Terrænet er dermed både uvejsomt og guddommeligt smukt, og Adegas Guímaro laver laver under disse forhold det bedste rødvin, vi nogensinde har smagt fra Spaniens kølige nordvest! Her får hoveddruen Mencía følgeskab af andre lokale druer, dette i en gennemgående rank og saftig, krydret stil med både livlig syre, let nappende tanniner og med druekarakteristiske indslag, der bl.a. kommer til udtryk i tørrede urter, peber og muld. Vinene er dog svære at få fat i. Pedro Guímaro lever for sine marker, mens moderne fænomener à la hjemmesider og marketing må være andre forundt. Man må med andre ord selv fine frem til vinene.

1 fl.
Fleurie Les Garans
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Louis Latour
Beaujolais
Frankrig
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 230

Om Vinen

Fleurie Les Garans er lavet på 100% Gamay fra cru-kommunen Fleurie i Beaujolais. Her er "Les Garans"-vinmarken kendt for sit specielle mikroklima, der giver druer af særligt høj kvalitet. Druerne til vinen er høstet i hånden, og de hele klaser ser ingen afstilkning, før de på traditionel vis hældes til gæring i store åbne gæringstanke. Herefter har den færdiggærede vin tilbragt 10 måneder i rustfri ståltanke for at sætte sig og afrundes uden at give afkald på den friske frugt og floralitet. I glasset står vinen rubinrød med en lilla kant, og herfra strømmer duftaromaer af lilla blomster og friske, røde og mørke bær. På tungen tilføjes krydrede fornemmelser af især peber, en frisk, vibrerende syre og diskrete ungdommelige tanniner. Oplevelsen bliver på den baggrund kompleks, rund og alligevel rank og præcis. Nyd denne vin til alene, til charcuterie, omelet eller tomatbaserede kødretter som Osso Bucco og Boeuf Stroganoff. Servér ved 12-14 grader.

Om Producenten

Det legendariske Domaine Louis Latour er beliggende i Aloxe-Corton og ejer i dag over 48 hektar i Côte d’Or. Fra Le Chambertin i nord til Chevalier-Montrachet i syd, ejer Louis Latour hele 27 hektar Grand Cru i Bourgogne. Siden grundlæggelsen i 1797 har huset været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden. I 1979 overtog Latour en vingård lidt længere sydpå i Ardéche og siden er også et af Chablis bedste og ældste huse – Simonnet Febvre – kommet under Louis Latours ejerskab. Alle steder går traditioner og innovation hånd i hånd, for at opnå bedst mulig kvalitet.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER