VINKASSEN

Jan

‘20

Månedens kurator

Vesterbro Vinklub

-

TBD

1 fl.
Villa Bürklin
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Bürklin-Wolf
Pfalz
Tyskland
75 cl.
12%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Denne Cuvee Villa Bürklin Weiss er en sammensætning af lokale og internationale druesorter af kældermester Nicola Libelli. Druerne er Riesling, Weißburgunder ( Pinot Blanc ) og Sauvignon Blanc som forenes skønt efter en umage høst foretaget i hånden. Vinen er frisk og elegant og kølig stilen med en frisk syre. I den tørre smag finder man citrus og grønne æbler og hint af mineralitet. Vinen er sommerlig, frisk og oplagt til terrassen.

Om Producenten

Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

1 fl.
Hochterrassen
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Salomon
Niederösterreich
Østrig
75 cl.
11.5%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Hochterrassen Grüner Veltliner er en finesserig vin med god syre og et friskt og fint strejf af citrus. Grüner Veltliner er ved at blive noget af en modedrue, og når man smager den forstår man hvorfor. Den er anderledes, frisk og velegnet til mange at de ting, som det er vanskeligt at sætte vin til, som f.eks. thailandsk mad.

Om Producenten

Weingut Salomon-Undhof har været i samme families eje siden 1792. Det var på denne vingård at Østrigs første tørre vine så dagens lys i 1970'erne, takket være den visionære Fritz Salomon. Efter nogle stille år har hans sønner Erich og Bertold Salomon atter givet vingården en saltvandsindsprøjtning af dynamik og ambitioner, og deres bemærkelsesværdigt mineralske vine rangerer blandt Kremstals bedste.

1 fl.
Zweigelt
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2015
Kracher
Burgenland
Østrig
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Den blå Zweigelt-drue er en krydsning af St. Laurent (som er i familie med Pinot Noir) og Blaufränkisch. Druesorten er opkaldt efter Dr. Fritz Zweigelt, som fremavlede druen i 1922. Vinen har en dyb mørkerød farve med lilla kanter, bouqueten byder på mørk bærfrugt og florale undertoner. En fyldig vin med antydning af krydderier, blomme og modne kirsebær i afslutningen.

Om Producenten

Kracher er uden tvivl Østrigs mest berømte vinproducent, takket være en kompromisløs kvalitetsproduktion af søde vine i verdensklasse, vine som tåler sammenligning med de bedste søde vine i verden. Det er 3. generation som laver vin på vingården og familien Kracher ledes i dag af den unge Gerhard Kracher, der har været i spidsen af fimaet siden hans fader Alois Kracher døde i 2006. Michaela Kracher, Gerhards mor og Gerhards bedstefar er også involveret i produktionen. Gerhard Kracher søger, lige som sin fader, at producere den ultimative kvalitet på alle niveauer-

1 fl.
Markgräpfler
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2014
Weingut Wassmer
Baden
Tyskland
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 160

Om Vinen

Lækker ren duft af kirsebær og bærfrugt med fine mineralske strejf og lette ristede noter fra fadet. Saftig smag med god frugt og let krydderi. Velstruktureret, god fylde og frisk rensende syre. Server gerne let afkølet ved 16-18 grader.

Om Producenten

Baden har et meget varieret og spændende terroir (jordbundsforhold) med både ler, vulkanske aflejringer, forvitret granit og kalkaflejringer. Vinproduktionen i regionen Markgräpflerland, hvor Martin Wassmer ligger, går tilbage til romertiden og kulturen, maden og vinene har givet Baden navnet Tysklands Toscana. Weingut Martin Wassmer har 23 ha. med mange meget gamle vinstokke (over 50 år).

1 fl.
Pinot Noir
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Cantina Andrian
Trentino-Alto-Adige
Italien
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 160

Om Vinen

Pinot Noir druer fra marker i 500 meters højde. Lagret 6 måneder på store egetræsfade. Flot klar rubinrød Pinot Noir med delikate noter af skovbær og kirsebær med et let strejf af tørret frugt. Frisk, elegant og tør vin med medium fylde, livlig syre og let tannin.

Om Producenten

Cantina Andrian blev grundlagt i 1893 og var det første kooperativ i Alto Adige. Andrians vinmarker er unikke for området, fordi de er beskyttet mod vest af Gantkofel bjerget som består af dolomit-sten og kalksten. Disse stensorter fra det høje bjerg har igennem tiden eroderet og dannet en nedadgående skråning af deponeret jord som har spredt sig som en vifte på 200 grader ud i bunden dalen i en højde af 260-340 meter over havets overflade. Denne kalkholdige lerjord er typisk for området og efterlader sit tydelige aftryk i vinenes karakter. Vinmarkerne bades i sol allerede fra tidlig morgen men ligger i skygge fra midt på eftermiddagen. Dette giver et køligere mikroklima i forhold til de fleste andre områder i Alto Adige, hvilket er med til at give vinene deres sprøde syre samt unikke kompleksitet og friskhed. Vinene er elegante, rene og mineralske med et godt lagringspotentiale. Produktionen er dog lille og Cantina Adrian kan nærmest kaldes et "boutique" kooperativ. Kvaliteten er høj i alle vinene, men især Pinot Noir druen er de særligt dygtige til. I 2008 fusionerede Cantina Andriano og Cantina Terlano - begge ligger i samme lille DOC og har som mål at lave terroir vine af høj kvalitet. Cantina Andrians vine holdes dog helt adskilt, da de har deres helt egne karaktertræk, terroir og historie. Cantina Andrian leverer utrolig meget vin for pengene og Wine & Spirits Magazine kårede da også Andrian, som et af de 4 bedste italienske Value Brands i 2013 - Cantina Terlan var et af de andre.

1 fl.
Reunion
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2015
Kracher
Burgenland
Østrig
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 170

Om Vinen

Dette er et samarbejde mellem Kracher og Neckenmarkt, som her laver et fremragende og charmerende vin på 100% Blaufränkish.. Navnet Reunion er en henvisning til genforening af de to partnere, som allerede har arbejdet sammen med succes. Det er genforeningen af gammel viden om vinmarker og vinviden med den moderne knowhow af vinificering, kombinationen af færdigheder og erfaringerne fra Gerhard Kracher og Butler Gerald Wieder. "Vores mål var at skabe en vin, der viser rigdommen af Blaufränkisch i kølig elegant stil," siger Gerhard Kracher, "her i regionen Neckenmarkt har vi fundet de ideelle betingelser." Resultatet er en charmerende vin med elegante tanniner. Her er noter af små bær fra fa skovbunden som rundes af med en eftersmag af kryderrier og urter. Her en vin for kendere, samlere og entusiaster

Om Producenten

Kracher er uden tvivl Østrigs mest berømte vinproducent, takket være en kompromisløs kvalitetsproduktion af søde vine i verdensklasse, vine som tåler sammenligning med de bedste søde vine i verden. Det er 3. generation som laver vin på vingården og familien Kracher ledes i dag af den unge Gerhard Kracher, der har været i pisden af fimaet siden hans fader Alois Kracher døde i 2006. Michaela Kracher, Gerhards mor og Gerhards bedstefar er også involveret i produktionen. Gerhard Kracher søger, lige som sin fader, at producere den ultimative kvalitet på alle niveauer.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER