VINKASSEN

Jun

‘21

Sommelier

David Ekberg

TBD

1 fl.
Schiefergestein Riesling
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Van Volxem
Saar - Mosel
Tyskland
75 cl.
12%
Pris (1 fl.):
DKK 130

Om Vinen

Schiefergestein er en ukompliceret, frisk og sommerlig Riesling fra marker i Saar-distriktet! Vinen holder 9 g restsukker/liter og klassificeres dermed akkurat som "trocken". I praksis grænser den dog til det halvtørre, hvilket gør den nem at nyde i solen eller før et måltid. I både duft og smag byder Schiefergestein på noter af friske citrusfrugter, mynte, gule æbler, en dråbe honning og anelser af flintesten i en stil, der er let at forstå og nem at holde af. På tungen udgør den ranke syre og den friske, mineralske tekstur et altafgørende balancepunkt til den lette frugtsødme i en let og liflig stil.

Om Producenten

I år 2000 købte den unge Roman Niewodnicanski den gamle Van Volxem-vingård i Saar. Van Volxem havde sine bedste år bag sig, men med markante investeringer i de bedste vinmarker har Roman bragt dette stolte vinhus tilbage i rampelyset blandt Tysklands absolut bedste. Vinene laves så naturlige som muligt med brug af naturgær og biodynamisk dyrkning af vinmarkerne. Her høstes sent, ofte først sidst i november, hvilket giver op til 180 dages modningstid, der er med til at give en intensitet og syre i vinene, som er helt unik. Kombinationen af fuld fokus på hårdt arbejde i de stejle vinmarker og ekstremt lavt udbytte er med til at bringe Van Volxems vine op blandt verdens absolut ypperste hvad hvidvin angår.

1 fl.
Terre di Sant Alberto Prosecco
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
-
Ruggeri & Co.
Treviso
Italien
75 cl.
11%
Pris (1 fl.):
DKK 129

Om Vinen

Ren, frugtig og sprød Prosecco fra idyllisk placerede Terre di Sant'Alberto ved de grønne bakker for foden af Dolomitterne i det nordlige Treviso. Her håndplukkes druerne fra nogle af områdets ældste marker og køres så til vinhuset, hvor de vinificeres efter Charmat-metoden: Vinens andengæring foregår dermed på lukkede ståltanke, og den færdige Prosecco tappes så på flaske under tryk, som skaber de karakteristiske bobler. Foruden bobler er Charmat-metoden med til at give en frisk, flot og ren tilgængelig frugtaroma, der hos Sant'Alberto viser sig i form af bl.a. hvide blomster, modne gule æbler og friske citrusfrugter. På tungen opleves vinen let, frisk og harmonisk med en rund og frugtig smag og eftersmag. Denne Prosecco er således velegnet som aperitif, velkomstdrink eller bare til hygge. Den gode syre og de friske bobler gør den også til en populær gæst i det thailandske køkken, hvor de vil give en rensende effekt overfor retternes ofte mange forskellige og friske krydderier.

Om Producenten

Lille topproducent med kun 10 hektar beliggende på de stejle marker i Valdobbiadene. Grundlagt af Donella Follador der fra starten af har sat respekt for naturen og det unikke terroir i højsædet. Vingården er selvforsynende hvad angår frugt, grøntsager, kød og her dyrkes især en masse forskellige urter, der bl.a. bliver brugt til medicin.

1 fl.
Marabelle Pecorino IGP
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2019
SOC. AGR. FABULAS SRL
Terre di Chieti
Italien
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Pecorino er andet og mere end "bare" ost. Det fik man endelig øjnene op for i 90'erne, hvor den næsten glemte, traditionsbærende østitalienske drue fortjent kæmpede sig tilbage på landkortet, og gudskelov for det: Fabulas' økologiske og biodynamiske version kan nemlig det hele: Fra det indsmigrende, aromatisk sødmefulde til det syrefriske mineralske. Her får du virkelig noget for pengene!

Om Producenten

Lille vineri som laver vin ud fra de klassiske dyder og kompromisløs kvalitet.

1 fl.
El Picoteo Rosado
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2020
Bodegas Y Vinedos Piqueras
Almansa
Spanien
75 cl.
12.5%
Pris (1 fl.):
DKK 89

Om Vinen

Økologisk, tør sommer-rosé med god harmoni mellem syre, fylde og den sommerlige smag af røde bær fra El Picoteo. Og hvad betyder El Picoteo, tænker du så? Jo det stammer såmænd fra verbet "Picotear", som løst kan oversættes med "at nippe/tage" mad (tapas) med fingrene. Et praktisk formål, da det netop er, hvad vi anbefaler til denne skønne økologiske serie af vine fra det nord-østlige hjørne af Spanien. El Picoteo Rosado er lavet på 100% Syrah fra kalkrige marker, der holder godt på de beskedne regnmængder her i Spaniens sydøst. Druerne udvælger de fra de køligst beliggende marker, og så høster de ellers ved nattetide for bedst at bevare syren og frugtintensiteten.

Om Producenten

Som den største aktør bag kvalitetsvine i den spanske Almansa-region bærer Bodegas Piqueras en stor del af æren for områdets stigende efterspørgsel verden over. Deres store drivkraft mærkes bl.a. på miljø-fronten, hvor stadig flere marker dyrkes økologisk, mens stort set hele vinhusets energiforbrug dækkes af solceller. Heldigvis smager vinene også godt: I hvert fald kunne vi ikke stå for Piqueras’ EL PICOTEO-serie, der af producenten selv beskrives som frugtdrevne, økologiske livsstilsvine. Udtrykket 'EL PICOTEO' refererer i Spanien til det løsslupne øjeblik før et måltid, hvor venner og familie mødes over lidt vin og tapas for at lufte dagens røverhistorier. Navnet og etiketillustrationen skal minde os om disse gode stunder, som vi i dansk kontekst finder yderst kompatible med diverse hyggestunder – ude som inde.

1 fl.
Pinot Noir, El Cerezo
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Monjardin
Navarra
Spanien
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 119

Om Vinen

Pinot Noir fra Spanien er noget af en sjældenhed, men Castillo de Monjardín løser opgaven med forbløffende præcision i en stil, der både er ærlig over for druetypen og spanskheden! Druerne dyrker Monjardín på El Cerezo-marken i ca. 650 meters højde, hvor sommerens kølige nætter gør det muligt at dyrke druer med en frisk syre og elegant aroma. Dermed bliver en kræsen drue som Pinot Noir pludselig mulig at arbejde med - i dette tilfælde hjulpet på vej af 9 måneders lagring på egetræsfade. Aromaen anføres på den baggrund af elegante saftige jordbær og kirsebær understøttet af vanilje og træ fra fadlagringen. På tungen er vinen slank og smidig - ganske efter Pinot Noir-bogen - med en frisk frugtsyre, der sammen med de lette men faste tanniner giver den fornødne struktur og længde uden at larme.

Om Producenten

Bodegaen Castillo Monjardín blev grundlagt i 1988 med det mål at genetablere den gamle familietradition, vindyrkningen. I dag ejer de 150 hektarer i to vidt forskellige områder, der gør det muligt at dyrke vine med meget forskelligartede profiler. Fællesnævneren bag Monjardíns typicitet skal i høj grad findes i de nærliggende Pyrenæer og deres både beskyttende og kølende favn. Mens de forhindrer alt for ekstreme vejrfænomener i at nå frem til vinmarkerne, er bjergkæden også drivkraft bag den tørre og kølende "Cierzo"-vind, der på næsten daglig basis definerer vejret i området. Uden den havde det været umuligt at dyrke Pinot Noir, men også i Monjardíns andre vine på bl.a. Cabernet Sauvignon, Merlot og Tempranillo opstår dermed en tæthed og virilitet - egenskaber, som vi normalt tilskriver vine i langt højere prislejer.

1 fl.
El Pedrosal
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2018
Vina Pedrosa
Ribera del Duero
Spanien
75 cl.
14.5%
Pris (1 fl.):
DKK 170

Om Vinen

'El Pedrosal' på 100% Tinta del País (Tempranillo) er essensen af Ribera del Duero, hvor man til fornuftige penge får vine, der på én gang udviser stor kraft, finesse, og karaktér. Druerne til denne vin er høstet i hånden og er i vinhuset gæret i åbne gæringskar med 12 efterfølgende måneders lagring på 1-3 år gamle franske og amerikanske egetræsfade. Efter aftapning på flaske har vinen tilbragt yderligere et år under perfekte forhold i vinhuset, hvormed smagen er blevet yderligere afrundet og balanceret inden frigivelse. Her er en fornem aroma med nuancer af saftige røde bær, solbær, trøffel, chokolade og kærnemælk. På tungen forenes Tempranillos varme, krydrede frugt med en fornem, fløjlsagtig tekstur og bløde tanniner i eftersmagen.

Om Producenten

Familieejet vinhus fra den oprindelige del af Ribera del Dueros "Golden triangle". José Manuel har arbejdet i familieforretningen siden 1989. Vinhuset har fra starten satset på kvalitet og ikke kvantitet, derfor deres begrænsede årlige produktion på ca. 350.000 flasker. Perez Pascuas råder over ca. 135 ha vinmarker som ligger i ca. 800-850 meteres højde over havets overflade. Vinene har med deres store personlighed, karakter, elegance og regelmæssige høje kvalitetsniveau opnået stor anerkendelse på det internationale marked og fra verdens mest kyndige journalister. For eksempel fik Viña Pedrosa vinene 3 stjerner i Hugh Johnsons 'Vinguide til verdens vine' samt betegnelsen 'vine af fortræffelig anseelse'. Herhjemme fik Viña Pedrosa Crianza, som den eneste rødvin 5 glas i Oldenburgs Vinguide. Viña Pedrosa Gran Reserva bliver omtalt i de forskellige spanske vinguider som en af landets absolut bedste vine, på niveau med ikoniske vine som Pingus og Vega Sicilla. Senest er Viña Pedrosa placeret blandt verdens 20 bedste vine i Oz Clarke's '250 Best Wines'. Vinhuset er flere gang kåret som 'Årets Vinhus' bla. i ' Vivir el Vino'. Spaniens kongefamilie er blandt vinhusets kunder - og Spaniens tidligere premierminister Aznar, samt Pave Juan Pablo II var også meget glade for Pedrosas vine og købte til den årlige julemesse bla. Perez Pascuas Gran Seleccion.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER