VINKASSEN

Mar

‘21

Sommelier

Vesterbro Vinklub

TBD

2 fl.
Morgan Bay Cellars Chardonnay
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2011
Rutherford Wine
Californien
USA
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 139

Om Vinen

Hvidvin på Chardonnay. Lys gylden farve med en duft af pære, æble, lidt citrus samt vanilje og flødekaramel. Smagen er ren med en let cremet struktur - oplagt til de fede fisk som f.eks. laks samt retter med kylling, gerne Cesær Salat. (5 Stjerner i Ekstrabladet - Oktober 2015)

Om Producenten

Morgen Bay Cellars er en familiejet vingård beliggende langs det berømte Silverado Trail i Rutherford AVA. Alt arbejde i marken forgår økologisk og de producerer nogle af de mest klassiske californiske vine med et fantastisk forhold mellem pris/kvalitet: Frisk og saftig Chardonnay uden fad, fadlageret Chardonnay med fedme, rank og struktureret Cabernet Sauvignon og ikke mindst intens og krydret Zinfandel! Kåret som FAMILY OWNED WINERY OF THE YEAR IN 2012 af International Wine Competition New York.

2 fl.
Bourgogne Aligote
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2019
Fabien Coche
Bourgogne
Frankrig
75 cl.
0%
Pris (1 fl.):
DKK 0

Om Vinen

Kommer snart

Om Producenten

Kommer snart

2 fl.
Côtes du Rhône
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2019
Domaine Tourbillon
Côtes du Rhône
Frankrig
75 cl.
14.5%
Pris (1 fl.):
DKK 120

Om Vinen

Saftig, ung og frisk Côtes du Rhône fra Tourbillon lavet på Grenache, Carignan og Syrah. I næsen frister kirsebær side om side med brombær, sydfranske krydderurter, peber og lakrids. På tungen er den rene smag mere tør og tæt med unge, let nappende tanniner og en umiddelbar frugtsyre, der med sin opkvikkende virkning også kalder på noget at spise dertil. Dermed kan Cuvée Grand-Père passende ledsages af både til stegt kylling, svin eller kalv, f.eks. med ratatouille og kartofler på siden. Vi anbefaler servering ved 14-16 grader.

Om Producenten

Spændende vinhus med den unge winemaker Benjamin Tourbillon (vigneron) som den store drivkraft, der i franske magasiner nævnes bedre end bl.a. Rayas og spås enorme muligheder fremover. Faderen er 3. generation og ejer bla. et hotel og en restaurant samt Frankrigs næststørste kirsebærproducent via 70 ha i Luberon-området, hvor de også har etableret et flot Showroom. Den nærmeste by er desuden kendt for sine mange antikvitetsforretninger, hvilket årligt er med til at lokke en million turister til egnen. Beslutningen om også at indlemme et vinhus i ejerskabet kom for et par år siden gennem hustruen som er 5. generation af vinproducenter i Gigondas. I dag har de 3,2 ha i Châteauneuf-du-Pape og i alt 33 ha i hele Rhône med en produktion på 1,6 millioner liter årligt men pt. kun ca. 150.000 flasker. Selve Domaine Tourbillons vinhus ligger i Plan de Dieu i den nordligste del af syd-Rhône. De køber brugte fade fra Romanee Conti og Château d'Yquem og har bla. samarbejde med skofirmaet Christian Louboutin. Vinene har en venlig elegance over sig og sælges til super priser.

2 fl.
La Petit Bellane
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2018
Clos Bellane
Côtes du Rhône
Frankrig
75 cl.
14%
Pris (1 fl.):
DKK 150

Om Vinen

Ærlig, slank og kraftfuld Syrah, der virkelig formår at indfange det kølige og kalkrige terroir på Clos Bellanes jord. La Petit Bellane er i denne årgang lavet på 100% Syrah fra vinhusets økologisk dyrkede marker, der her i det nordligste Syd-Rhône svinger sig op i 400 meters højde. Nætterne heroppe er markant køligere end længere mod syd, hvilket sammen med den ligeledes kølende, kalkrige jordbund giver en helt anden finesse og mineralsk, sitrende eftersmag end i Rhône-vine flest. De lokale forhold giver også en helt unik sammensætning af mikrobakterier og gærceller i markerne, hvilket er væsentligt, når man som hos Bellane benytter sig af det naturlige gær, der i forvejen er i luften og på druerne. Vinen lagrer siden i store cementkar og ståltanke - her er intet fad, og druernes frugt får derfor de ideelle betingelser for at kunne skinne igennem i den endelige vin. I næsen opstår der dermed en fornemmelse af tørrede violer, garrique, mørke bær, grafit, peber og sød lakrids. Oplevelsen på tungen er på én gang intens, slank og smidig, hvor en mørk balsamisk frugt stemmer i koret af smagsindtryk hele vejen gennem den friske og læskende eftersmag. Den ranke syre og de lette tanniner giver vinen finesse, karaktér og læskende drikkeglæde fra første tår. Køl evt. flasken ned til 13-14 grader over sommeren og server den til f.eks. alle former for stegt eller grillet kød, cassoulet med bønner, rodfrugter og masser af urter samt til krydrede pastaretter året rundt.

Om Producenten

I 2010 blev ejerskabet af den lille vingård, Clos Bellane, overtaget af Stephane Vedeau (Ferme du Mont), og niveauet på vinene har siden taget et spring op i højderne. De blot 48 hektar marker befinder sig alle mere end 400 meter over havets overflade sydøst for Valreas i det sydlige Rhône. Jordbunden er domineret af sandsten, kalksten og er rig på mineraler i et – for syd-Rhône – meget køligt klima, der cementeres yderligere af placeringen på en stor og stejl østvendt skråning mødt af tidlig morgensol. Om eftermiddagen forhindrer skyggen dermed druerne i at blive kogt dagen lang, noget der er med til at forlænge modningstiden af druerne med mere finesse og kompleksitet til følge. Markerne er desuden omkranset af trøffeltræer samt over 120 bistader og blev i 2015 certificeret økologisk. Clos Bellanes baserer især deres vine på Grenache men gør det også i Mouvèdre, Syrah, Rousanne, Marsanne og en smule Viognier. I kælderen bruges kun det naturlige gær, og her jagtes ikke stor ekstraktion, høj alkohol og sødme. Alle vinene lagres hovedsageligt i store cementkar, og kun på topvinene bruges der op til 25-30% barriques. Alt arbejdet i kælderen foregår ved tyngdekraft, så vinen aldrig pumpes. Clos Bellane ejer også 1,4 hektar i Châteauneuf du Pape – Urgonien. Efter 25 år, hvor Robert Parker har haft stor magt over stilen i det sydlige Rhone, vil man på Clos Bellane tilbage til delikate og elegante vine, der samtidig stadig har syd-Rhônes intense og krydrede frugt.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER