VINKASSEN

Aug

‘19

Sommelier

Vesterbro Vinklub

I den sidste sommermåned gælder det om at nyde sensommerens sidste solstråler inden mørket trænger ind over os. Det er stadigt muligt at nyde nogle gode aftener på terrassen eller altanen og vinen må gerne reflektere det. Vinene i kassen skulle derfor gerne kunne løfte stemningen på disse sidste aftener.

Fra Mâconnais får I derfor Louis Latour’s enkeltmarksvin fra marken Les Genièvres. En dejlig vin, som fint passer til grillet fisk eller i selskab med nogle af de faste ostetyper. 

Derudover er der to flasker rødvin fra Bodega Mustiguillo som primært produceret på den mindre udbredte drue Bobal i området omkring Valencia. En elegant vin som går både til lyst kød, kalveculotte eller en god bøf. Vinen kræver lidt luft og kan med fordel dekanteres en time før den skal drikkes

Fra den anden side af dammen modtager I også to flasker cabernet sauvignon fra området omkring Napa Valley i Californien. Vinen her er i den lidt kraftigere ende af skalaen, dan den også har lagret 6 måneder på franske og amerikanske egetræsfade. Vinen passer godt til grillet oksekød, og vil også gøre sig godt gældende ved de lidt køligere aftener. 

Den sidste flaske kommer fra Mark Haisma, som er tidligere winemaker hos den australske kultproducent Yarra Yering. Han flyttede for år tilbage til Bourgogne, men har nu også kastet sig ud i et projekt i det nordlige Rhône, hvor hans Bogan kommer fra. Det er et blend af druerne syrah og grenache. Vinen er let og kan sagtens drikkes uden mad eller til lettere kødretter.

1 fl.
Louis Latour Macon
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2017
Louis Latour
Bourgogne
Frankrig
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 179

Om Vinen

Les Genièvres er kendt som en af de bedste marker i Lugny fra det sydlige Mâconnais. Vinstokkene her er over 30 år gamle og består allesammen af 100% Chardonnay, der for at lave denne vin er gæret og lagret i ståltanke, hvor den har hvilet indtil aftapningen ca. 12 måneder senere. Herlig aroma af tropisk frugt, muskat, knust kalk og friskbagt brød. Smagen er klassisk Mâcon med områdets typiske tyngde, der indgår i en flot kombination med mineralitet og friskhed. Servér til grillet eller stegt fisk, lyst kød eller faste oste som f.eks. comté eller gruyère ved 9-11 grader

Om Producenten

Det legendariske Domaine Louis Latour er beliggende i Aloxe-Corton og ejer i dag over 48 hektar i Côte d’Or. Fra Le Chambertin i nord til Chevalier-Montrachet i syd, ejer Louis Latour hele 27 hektar Grand Cru i Bourgogne. Siden grundlæggelsen i 1797 har huset været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden. I 1979 overtog Latour en vingård lidt længere sydpå i Ardéche og siden er også et af Chablis bedste og ældste huse – Simonnet Febvre – kommet under Louis Latours ejerskab. Alle steder går traditioner og innovation hånd i hånd, for at opnå bedst mulig kvalitet.

2 fl.
Atance Bobal
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2018
Bodega Mustiguillo
Valencia
Spanien
75 cl.
13.5%
Pris (1 fl.):
DKK 135

Om Vinen

Bag vinen står Mustiguillos winemaker Toni Sarrion i et projekt, der indebærer vine fra D.O. Valencia på sandholdige marker i 800 meters højde omkring byen Requena. Markerne dyrkes økologisk, mens de produktive stokke gennemgår strenge beskæringsteknikker: Dermed holdes udbyttet lavt og kvaliteten høj. Hemmeligheden er den lokale og - i stigende grad populære - rødvinsdrue Bobal. Herfra er mosten er naturgæret i hhv. cement- og ståltanke, hvor den også har påbegyndt sin lagring. Herefter har den tilbragt 3 måneder på 225-liters egetræsfade før aftapning på flaske direkte fra kælderen. Resultatet af anstrengelserne er en ekspressiv, ren og fokuseret aroma af saftig rød frugt, mørke bær, blomster og finesserige krydderier. Teksturen på tungen er livlig og mineralsk med en flot balance mellem syre og tannin, der giver vinen struktur uden dermed at stjæle fokus fra den rene, krydrede frugt, som også i smag og eftersmag følger oplevelsen helt til dørs. Nyd vinen til lidt snacks, serrano-skinke, stegte grøntsager eller mellemfyldige kødrætter med f.eks. fjerkræ eller svin og servér ved 13-15 grader.

Om Producenten

Bodegaen er ny og tager navn af den omkringliggende egn, som hedder El Mustiguillo. Ejeren af vinhuset, Antonio Sarrión, satser på et lille vinhus-projekt, hvor produktionen højst når 150.000 flasker om året. Selvom Bodega Mustiguillo er et forholdsvis ungt vinhus har den allerede markeret sig internationalt med gode vin-ratings og en kåring i ”Food & Wine” som et af 20 bedste nye vinhuse. I det tyske magasin "Der Feinschmecker" er Antonio Sarrión i 2010 nomineret til den prestigefyldte titel "Newcomer of the year". I 2012 med på Wine & Spirits Top 100 Wineries of the Year!

2 fl.
Backhouse Cabernet Sauvignon
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2017
Backhouse Wine
Californien
USA
75 cl.
12.5%
Pris (1 fl.):
DKK 134

Om Vinen

Cabernet Sauvignon har i mange år været den mest populære drue i Californien og klimaet er mange steder optimalt til denne alsidige drue. Cecchetti-familien ejer flere marker i Sonoma County, tæt ved Napa Valley, tilplantet med Cabernet Sauvignon, og her kommer druerne til Backhouse Cabernet Sauvignon 2015 fra. Efter gæring har vinen lagret 6 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade. Backhouse Cabernet Sauvignon har en flot aroma, som er rig på nuancer af røde bær og orientalske krydderier. I munden er smagen herlig saftig og pakket med en intens rød frugt og en lang blød eftersmag. Backhouse Cabernet Sauvignon er en oplagt vin til f.eks. grillet og braiseret kød. Vi anbefaler at servere den ved 15-16 grader.

Om Producenten

I 1994 købte Roy og Rachael Cecchetti en 2½ hektar stor parcel i Sonoma Valley. Ved det store piletræ på ejendommen lå det gamle baghus, hvor forfattere og kunstnere har boet for at nyde stilheden og naturen. Vinene fra Backhouse er kreeret for at dette sted ikke skal glemmes af kommende generationer og vise hvor flotte og elegante vine man kan lave i Californien.

1 fl.
Mark Haisma Bogan
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2016
Mark Haisma
Rhône
Frankrig
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 219

Om Vinen

Sideløbende med sine lækre vine i Bourgogne har Mark Haisma gang i et projekt omkring det nordlige Rhône, hvor han køber Syrah og Grenache, som bl.a. bruges til denne vin. Målet er her at lave en saftig, frugtig og drikkevenlig fortolkning af områdets muligheder, og Mark er derfor ikke interesseret i at underlægge sig de snævre krav og restriktioner for at måtte skrive "Rhône" på etiketten. Således er denne ståltank-lagrede vin betegnet som "Vin de France" og er, som skrevet står på proppen, ganske og aldeles "AOC Free". I glasset står vinen med en flot, rubinfarve og en medium farveintensitet. Aromatisk er der både brombær, blåbær, muldjord og peber, mens smagsoplevelsen supplerer med en rank struktur holdt oppe af en frisk syre, mediumkraftige tanniner og en saftig eftersmag. Mark Haismas Syrah-Grenache kan drikkes til et bredt udvalg af lettere kødretter og/eller til peberfrugter, rodfrugter og tomater fra panden eller grillen. Om sommeren kan vi desuden anbefale at servere den nedkølet på terrassen, når man lige har lyst til et godt glas rødvin, uden der nødvendigvis skal mad på bordet.

Om Producenten

Efter i 10 år at have haft ansvaret for vinen hos kultvinhuset Yarra Yering, har Mark Haisma kastet sig over Bourgogne. Hos Yarra Yering har Haisma været i skole hos legendariske Bailey Carrodus, der om nogen har været med til at sætte scenen for, at der også i Australien kan laves nogle af verdens mest komplekse og elegante vine. 2007 er første årgang for Haisma i Bourgogne og debuten byder på en Bourgogne Rouge og en Gevrey-Chambertin. I årgang 2008 følger en Morey-Saint-Denis Premier Cru "La Risotte" og i 2009 kom den første hvidvin fra Saint-Romain og ikke mindst to Grand Cru - Les Bonnes Mares og Clos de Beze. Antallet af flasker der bliver lavet er på alle niveauer meget lille.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER