VINKASSEN

Jul

‘21

Månedens kurator

Frederik Hierner

Sommelier

Juli kassen er lavet af vores svenske sommelier Fredrik, som har arbejdet på nogle af de bedste restauranter i Skandinavien og vundet et utal af priser til diverse konkurrencer. Kassen bærer præg af sommer med vine der er drikkeklare og frugtige, men også vine der egner sig til mad der er tilberedt på grillen. Fredrik har en særlig forkærlighed for de spanske vine, og han underviser blandt andet også i det på den danske sommelier uddannelse og forskellige masterclass begivenheder.

1 fl.
Attis Albarino
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2020
Attis
Rías Baixas
Spanien
75 cl.
12.5%
Pris (1 fl.):
DKK 200

Om Vinen

100% Albariño fra Attis-marken ved byen Meaño i Val do Salnés, Galicien. Druerne kommer fra 25 år gamle vinstokke fra små parceller på veldrænet jord, der blot 5 km fra det Atlanterhavet modtager rigelige mænder kølig og fugtig luft - perfekt for dyrkning af Albariño.

Om Producenten

Attis er den nye stjerne i Galicien. Blot 4-5 km fra havet fra den lille by Morouzos i hjertet af Salnés-dalen er flere små marker de senere år blevet opkøbt og har gennemgået et opgør med den konventionelle vindyrkning, herunder brugen af bl.a. pesticider, til fordel for et styrket fokus på biodiversitet. Bag vinene står franskmanden Jean-François Hebrard, også kendt fra Quinta Quietud i Toro. Siden 2012 har det ført til opførelsen af et topmoderne vinhus med alt det bedste udstyr. Her flyttes vinen udelukkende ved tyngdekraft, og renligheden er i absolut top. Mens udstyret er det mest moderne, er tilgangen til vinene imidlertid helt klassisk. Her bruges udelukkende det naturlige gær i kælderen, mens brugen af SO2 holdes på et minimum - akkurat nok til at sikre tilstrækkelig stabilitet inden for vinenes første par leveår.

1 fl.
Backhouse Chardonnay
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2019
Backhouse
Californien
USA
75 cl.
13.1%
Pris (1 fl.):
DKK 134

Om Vinen

Elegant, rund og dog sprælsk Chardonnay, der er gæret i ståltanke for at bevare friskheden, inden den er hældt egetræsfade til en nænsom modning gennem 6 måneder. Tilbage står en vin med en flot gylden farve og en forfriskende duft af hvide blomster, honningmelon, fersken, karamel og et strejf vanilje. Smagen er ren, elegant og har en behagelig syre og mineralitet, der giver en friskhed sjældent set i californisk chardonnay i dette prisleje. Backhouse Chardonnay er en flot ledsager til f.eks. sprøde salater, sushi og lyst kød. Vi anbefaler, at vinen nydes ved ca. 9-11 grader.

Om Producenten

I 1994 købte Roy og Rachael Cecchetti en 2½ hektar stor parcel i Sonoma Valley. Ved det store piletræ på ejendommen lå det gamle baghus, hvor forfattere og kunstnere har boet for at nyde stilheden og naturen. Vinene fra Backhouse er kreeret for at dette sted ikke skal glemmes af kommende generationer og vise hvor flotte og elegante vine man kan lave i Californien.

1 fl.
Paradis Anges and Demons
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2020
Paradis
Provence
Frankrig
75 cl.
12.5%
Pris (1 fl.):
DKK 118

Om Vinen

Château Paradis har på ganske få år placeret sig i den ultimative top blandt de bedste roséproducenter i Provence. Deres top cuvée "Terres des Anges" årgang 2019 modtog imponerende 93 point fra Robert Parker - den højeste score, der er givet, og man får meget af den samme sitrende energi og næsten silkeagtige elegance her i Anges & Demons, der er lavet på frugt fra det samme, kalkholdige terroir omend fra yngre vinstokke. Dét giver giver en saftig og sprød rosé med skønne dufte af blandt andet melon, hindbær og fersken. Eftersmagen er blød og charmerende med et friskt pust fra en livlig frugtsyre og mineralsk, let salt-agtig eftersmag. Serverér vinen direkte fra køleskabet og nyd den ganske på egen hånd eller i selskab med snacks, salater eller en smørrebrødsfrokost i solen.

Om Producenten

Beliggende imellem Mount Sainte Victoire og Luberon dækker det 50 år gamle Château Paradis et areal på beskedne 30 hektar i hjertet, ikke kun af Provence, men af den eksklusive underappelation AOC Coteaux d'Aix-en-Provence. Her er jorden særligt rig på kalksten, der især giver områdets berømte rosévine ekstra sprødhed og liv sammenlignet med i det øvrige Provence. Ejerne Xavier og Odile Thieblin har derfor en stor kærlighed til dette område, der allerbedst eksemplificeres i deres egne markers fantastiske terroir. Vingården bliver år efter år nævnt i den toneangivende franske vinguide 'La Revue des Vins de France' for deres respekt for det lokale terroir og klassiske vine, og det manglede da i grunden også bare, hvis vi selv skal sige det! “Chateau Paradis is a collaboration between Xavier Thieblin, Jérémie Peckre, Michel Tardieu and Philippe Cambie. These are both terrific wines that savvy readers should snatch up!” – Jeb Dunnuck, The Wine Advocate

2 fl.
Ontanon, Reserva
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
2 stk.
2010
Ontanon
Rioja
Spanien
75 cl.
13%
Pris (1 fl.):
DKK 199

Om Vinen

Det rusker lidt i gummerne, når du smager denne dybe og krydrede Reserva. Hurra for det - så ved vi, det er ægte Rioja! Ontañón Reserva er lavet på 95% Tempranillo og en smule Graciano dyrket ved Ebro-flodens venstrebred i det østlige Rioja. Og så har den tilbragt 24 måneder i såvel franske som amerikanske egetræsfade. Næsen er dermed stor og kompleks med kraftfulde sorte kirsebær, pibetobak, mørkristede krydderier, vanilje, røg og balsamico. Kakao og træ-noter følger på tungen, mens eftersmagen - under de mange lag - afslører en forbavsende ren og velkomponeret frugt-profil, der hænger ved og giver mod på mere. Dette er ikke en vinrevolution - blot et skoleeksempel i klassisk Rioja Reserva, når det er bedst!

Om Producenten

Bodegas Ontañón har i fem generationer levet og åndet for vin. I dag laver de så noget af det bedste, vi har smagt til prisen i Rioja Baja (nu Rioja Oriental). Her ved Ebro-flodens vestlige bred fortsætter Raquel, Rubén og Maria Pérez Cuevas i dag deres far Gabriels arbejde med hele tiden at lære af fortiden for bedre at kunne møde fremtiden og ikke mindst nuet. Det er en vigtig tilgang i familiens mange marker: Mens vinproduktion denne del af regionen typisk er meget afhængig af kontrakter med vindyrkerne, har Pérez Cuevas-familien nemlig længe set fidusen i at investere i køb af egen jord og vinstokke. I dag råder Bodegas Ontañón over 250 ha, og deres vine står som stærke beviser på den betydning, der ligger i selv at kontrollere druekvaliteten. Vinene har alt, hvad vi ønsker os af Tempranillos krydrede, røde frugt og saftdrevne syre, når det møder franske og amerikanske egetræsfade. Aldrig overskygger fadet dog vinen, men at det er Rioja fremgår tydeligt og klart. Gudskelov for det!

1 fl.
Arnaud Baillot Bourgogne Rouge
Antal:
Argang:
Vinhus:
Distrikt:
Land:
Vol.:
Alkohol:
1 stk.
2019
Arnaud Baillot
Bourgogne
Frankrig
75 cl.
13.1%
Pris (1 fl.):
DKK 278

Om Vinen

Old School Bourgogne med et moderne twist.

Om Producenten

Ungdommelig gåpåmod møder tradition i hjertet af Bourgognes Côtes d’Or, nærmere bestemt Beaune, hvor Arnaud Baillot udfolder sin lidenskab for Bourgognes mangfoldige terroirs og ærværdige tradition. Det lille vinhus består i al sin enkelthed af Arnaud og ikke mindst hans kone, Laure, der ikke er hvem som helst: Som barnebarn af ejerne bag Domaine Hudelot-Noëllat i Chambolle-Musigny, ved hun nemlig, hvad hun taler om og hvad seriøs Bourgogne handler om.

Kom i gang
TIDLIGERE KASSER